BK Häcken förstärker med australisk försvarare - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-03-02 20:00:00
BK Häcken förstärker med australisk försvarare

Dylan Holmes lämnar australiska W-League för Sverige och BK Häcken. Adelaide Uniteds lagkapten har haft som målsättning att ta steget till Europa och 23-åringen ser fram emot att utvecklas ytterligare i Damallsvenskan.

– Jag ser verkligen fram emot att kliva ut ur min trygghetszon och ta mitt spel till nästa nivå, säger hon.

 

Dylan Holmes har mestadels spelat central mittfältare men BK Häcken ser att hon har egenskaperna för att ta en plats i försvaret i 3-5-2-uppställningen laget oftast formerar sig i.

– Hon är spelintelligent, en bra passningsspelare men också bra i duellerna, säger tränare Mats Gren.

Efter tre framgångsrika säsonger i hemmaklubben Adelaide United känner hon sig redo för nästa utmaning.

– Det här är en fantastisk möjlighet för mig att få spela europeisk fotboll på en väldigt hög nivå och testa mig själv i en utmanande miljö. Jag vill hjälpa laget att bygga vidare på de tidigare framgångarna, samtidigt vet jag vilken konkurrens det är i svensk fotboll och hur svår ligan kan vara, säger hon.

Dylan Holmes har spelat två F19-landskamper och drömmer om att en dag få representera sitt land på högsta nivån och hon tror att en bra säsong i BK Häcken kan ta henne ett steg närmare det målet. Faktum är att Australiens förbundskapten, Tony Gustavsson, haft ett par ord med när BK Häcken nu knutit till sig Holmes.

– Vi har fått väldigt bra referenser av Tony, vilket har bekräftat det vi själva sett i vår scouting, säger Mats Gren.

Dylan Holmes spelar sin sista match med Adelaide United på lördag innan hon lämnar australisk mark för den långa resan till Sverige. Men att flytta till ett nytt land är inget obekant för Holmes, då familjen flyttat runt en hel del under hennes uppväxt, tack vare att hennes pappa är gruvingenjör. Hon föddes i brasilianska São Paulo och bodde sedan i så väl USA som Chile och Peru, innan familjen landade i australiska Adelaide.

– Tack och lov spelas fotboll överallt, så jag kunde spela oavsett var vi flyttade. Nu förväntar jag mig en liga som, likt det jag varit van vid i Australien, kräver att du presterar på högsta nivå varje vecka för att nå bra resultat, säger hon.

 

Dylan Holmes

Ålder: 23 år.

Position: Försvarare/Mittfältare.

Tidigare klubbar: Adelaide United och Adelaide City.

Landslagsmeriter: Två F19-landskamper.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.