Herr
2021-05-15 12:00:00
Odense värvar Andreas Alm från BK Häcken

Danska Odense värvar BK Häckens huvudtränare Andreas Alm. Alm lämnar BK Häcken när EM-uppehållet inleds i början av juni.


BK Häcken och danska Odense har kommit överens om att Andreas Alm byter Allsvenskan mot danska Superligan. Odense köper loss tränaren och övergången sker när EM-uppehållet inleds, 1 juni. När Allsvenskan återstartar efter EM, kommer BK Häcken att ledas av en ny huvudtränare.

– Vi har haft några av klubbens bästa år med Andreas Alm som huvudtränare. Allt har gått väldigt fort nu men det uppstod ett tillfälle där vi kunde hitta en lösning som blir bra både för oss, för Andreas och för Odense, säger sportchef Martin Ericsson.

Andreas Alm kommer att leda laget resten av vårsäsongen och BK Häcken är övertygade om att det ger klubben bäst förutsättningar att nå resultat i de två allsvenska omgångar, samt i finalen i Svenska Cupen, som återstår före EM-uppehållet.

– Det har varit en ynnest att vara i BK Häcken, bortsett från resultaten de senaste fem veckorna är det ljusa minnen. Min återstående tid i klubben handlar bara om hur BK Häcken ska ta poäng och vinna cupen i ett utsatt läge. Det är en arbetsuppgift jag ser fram emot att klara av tillsammans med spelarna och resten av klubben, säger Andreas Alm.

Andreas Alm kom till BK Häcken inför säsongen 2018 och har under sina år som huvudtränare etablerat klubben som ett topplag i svensk fotboll, med guldet i Svenska Cupen 2019 och tredjeplatsen i Allsvenskan 2020 som de främsta resultaten.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved