Per-Mathias Högmo blir BK Häckens nya tränare - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-06-12 10:45:00
Per-Mathias Högmo blir BK Häckens nya tränare

BK Häcken har gjort klart med klubbens nya huvudtränare för herrlaget. Norske Per-Mathias Högmo tar över uppgiften och har skrivit kontrakt med klubben över säsongen 2023.

Ledarstaben kompletteras även med en ny assisterande tränare, Martin Foyston.

 

Processen med att rekrytera en ny huvudtränare har pågått en tid och BK Häcken tog hjälp av ett danskt företag som arbetar med rekrytering och rådgivning, för att initialt göra en grundlig analys av vilken profil som passar klubben bäst. Per-Mathias Högmo var den som matchade profilen bäst både när det gäller BK Häckens fotbollsidentitet och ledarskap – och klubbens strategiska fokus på utveckling, och nycklarna ”människor, miljö, motivation”, stämde väl överens med Högmos egna framgångsfaktorer i sitt ledarskap.

– En spännande klubb med många kvaliteter. Mötet med Martin (Ericsson) och ledningen gav ett solitt intryck. Utvecklingsorienterat, mod och ambition är värderingar jag gillar, vilket gav stor motivation för uppdraget. Allsvenskan är en rolig liga att jobba i och Göteborg är en fin stad, säger Per-Mathias Högmo.

 

Han kommer närmast från en tjänst som chef för det norska fotbollsförbundets topptränarutbildning och har tidigare varit förbundskapten för Norge, både för dam- och herrlandslaget. På klubbnivå har han lett lag som Rosenborg, Tromsö och Djurgården. Per-Mathias Högmo har skrivit på ett 2,5-årsavtal, som sträcker sig över säsongen 2023. 

– Utifrån där vi är får vi in en trygg person i sig själv, som ser både spelare och ledare vilket är viktigt på både kort och lång sikt. Han har jobbat i större organisationer både på klubb- och landslagsnivå och vet hur det är att leda ett större team, vilket kommer hjälpa oss i det vi vill göra på lång sikt. Kortsiktigt handlar det om att sätta hur vi ska vinna nästa och nästa och nästa match. Att sätta spelmässiga saker på plats i anfall och försvar och att i det nya ledarteamet få allt att kugga i och börja jobba, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

 

BK Häckens ledarstab förstärks även med en ny assisterande tränare, engelsmannen Martin Foyston som arbetade tillsammans med Per-Mathias Högmo i såväl Djurgården som i det norska herrlandslaget och som närmast kommer från rollen som assisterande tränare i det finländska U21-landslaget.

– En ung men ändå erfaren assisterande tränare med spetskompetens i analys och individuell utveckling, som jobbat nära Per-Mathias tidigare. Vi ser över helheten i ledarstaben nu för att se hur vi optimerar oss, säger Martin Ericsson.

Det nya tränarteamet gör sitt första pass med laget när truppen återsamlas efter semestern, på måndag. På lördag, 19 juni klockan 14.00, leder Per-Mathias Högmo laget i sin första träningsmatch, mot Örebro SK i en match som spelas i Skövde.

BK Häcken startar om Allsvenskan efter EM-uppehållet hemma på Bravida Arena mot AIK, söndag 4 juli.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.