Herr
2024-02-05 18:00:00
Abdoulaye Faye har startat i två raka: "Målet är att vi ska hålla tätt"

Abdoulaye Faye fick inte många minuter i fjol – men i år har han fått starta i båda matcherna som har spelats.

– Det är försäsong och man måste jobba på att korrigera de delarna i spelet som inte är bra, säger han.

 

Det var i somras som den 191 centimeter långe mittbacken Abdoulaye Faye värvades in från senegalesiska akademin Diambars FC. Men i fjol blev det inga framträdanden i A-laget. Under den nye huvudtränaren Paco Johansen har han emellertid fått starta i såväl matchen mot Midtjylland som senast mot Tromsö. 

– Vi har förberett oss för matcherna, vi har spelat två matcher som vi har förlorat. Men vi har både bra och dåliga delar i spelet. Ibland måste man korrigera det som är mindre bra och bibehålla de bra delarna och jobba på det, säger Abdoulaye Faye.

Själv tycker Abdoulaye Faye att det har gått bra, men att det gäller att träna på alla delar för att stärka upp defensiven.

– Vi gör vissa delar bra i försvaret. Men vi gör inte bara bra saker eftersom vi har släppt in åtta mål nu på två matcher. Men jag vi fortsätter att jobba på det, säger han.

Nu på tisdag, den 6 februari, väntar den sista matchen i Marbella. Då ställs BK Häcken mot norska Haugesund. Avsparkstid är 16.00 och matchen sänds, gratis, på BKH Play.

– Målet är att vi inte ska hålla tätt mot Haugesund och att göra en bra match och få 90 minuter samt att vinna, säger Abdoulaye Faye.

BK Häcken – FK Haugesund

Datum: Tisdag 6 februari.

Plats: Dama de noche, Banús Football Center.

Matchstart: 16.00.

 

Du ser matchen, gratis, på BKH Play.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved