Herr
2024-07-07 17:20:00
Adam Lundkvist tankar inför den allsvenska återstarten

I morgon, klockan 19.00, spelas den fjortonde omgången och återstarten av Allsvenskan, där BK Häcken gästar nykomlingarna från Västerås.

– Vi har haft en längre period där vi har förberett oss inför återstarten. Det kommer bli en rolig utmaning som vi kommer ställas inför. Personligen är Västerås ett lag som jag aldrig spelat mot tidigare så det kommer bli spännande med en ny arena och en ny atmosfär, säger Adam Lundkvist.


Västerås SK har haft en tung inledning på den allsvenska säsongen. Nykomlingarna har tagit åtta poäng på tolv matcher. 

- Västerås är ett motstånd som har mycket energi på deras hemmaplan. Det är ett lag med en tydlig spelidé och spelar ett tryggt, orienterat defensivt försvarsspel och det kommer bli tufft för oss att bryta ned ett motstånd som Västerås, trots att vi spelar på bortaplan så behöver vi fokusera på vårt spelsätt och för egen del så gå ut och spela med ett högt mod där det viktigaste är att vi är på tårna redan från början och håller oss till vårt spelsätt så kommer det gå bra, säger Adam Lundkvist.


Den allsvenska uppladdningen påbörjades på Öland, där det blev en förlust mot Kalmar FF och en seger mot Halmstads BK.

- Vi hade flera långa, härliga dagar på Öland och att alla fick möjligheten till att delta i matchsammanhang är otroligt viktigt för oss. Såklart kan man träna hur mycket som helst, men det viktigaste är att man får spela matcher – men utanför fotbollsplanen så blev det mycket team-building, vilket kommer bli nyttigt inför höstsäsongen som väntar, säger Adam Lundkvist.


Se hela inslaget med Adam Lundkvist i spelaren ovan.


Du ser den allsvenska återstarten på Max, tidigare Discovery+.


Västerås SK – BK Häcken

Datum: Måndagen, 8 juli.

Matchstart: 19.00.

Plats: Hitachi Energy Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved