Herr
2024-02-01 19:40:00
Adam Lundkvist: "Vi ska ha tålamod med bollen"

På fredag spelar BK Häckens herrar årets andra träningsmatch. Det när laget ställs mot norska Tromsö i Marbella.

– Jag tycker att vi ska bygga på vidare på det mesta så tar vi ytterligare kliv, säger Adam Lundkvist.

 

I den första av två matcher på träningslägret i Marbella ställs BK Häcken mot norska Tromsö IL. Laget landade i fjol på en tredjeplats i den norska högstaligan, på sämre målskillnad än Brann som knep andraplatsen.

– Jag tror att vi har tålamod med bollen. Jag tror att vi möter en fembackslinje som blir svår att bryta ner. Vi måste ha tålamod med bollen men samtidigt förflytta den snabbt så att vi kan få övertag och kunna utnyttja tre mot två-situationer och liknande, säger Adam Lundkvist.

Förra veckan spelade herrarna mot FC Midtjylland, dansk serieledare, i en match som slutade i en förlust. Laget roterades friskt och större delen av truppen fick speltid.

– Jag tror att vi tar med oss vårt presspel som var relativt nytt och som Paco vill introducera. Jag tycker att vårt presspel funkade väldigt bra mot Midtjylland och det vill vi fortsätta bygga vidare på. Vi vill fortsätta vara ett lag som pressar högt, vinner boll högt upp i banan och på så sätt kan såra motståndare. Det tror jag att vi kan ta med oss, säger Adam Lundkvist.

 

Adam Lundkvist gjorde, i matchen mot Midtjylland, sina första minuter i den gulsvarta tröjan. Fredagens match mot Tromsö blir således den andra.

– Vi som spelare börjar bygga relationer med varandra, vi utnyttjar varandras styrkor. Jag tror det kommer att bli viktigt för att bryta ner dem. Sen tror jag att det kan vara väldigt nyttigt att vi är bra i vår defensiv i vår offensiv. Att vi hittar en bra balans och att vi kan vinna tillbaka bollen högt upp och på så sätt såra dem, säger han.

 

BK Häcken – Tromsö IL

Datum: Fredag 2 februari.

Plats: Dama de noche, Banús Football Center.

Matchstart: 16.00.

 

Du ser matchen på BKH Play.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved