Herr
2024-07-24 22:20:00
Amor Layouni: "Detta är Europa – det är något annat"

Amor Layouni och BK Häcken är på plats i Luxemburg och har genomfört den första träningen på Jos Nosbaum-Stadion inför det första mötet mot F91 Dudelange.

– Såklart är det jättekul att få möjligheten till att spela dessa typer av matcher. Detta är Europa – det är något helt annat, säger Amor Layouni.


I morgon, klockan 19.00, spelas den första kvalmatchen i UEFA Conference League mot F91 Dudelange på bortaplan i Luxemburg. Morgondagens motståndare slutade på en tredjeplats i den inhemska ligan.

– Jag tycker vi har bra koll på morgondagens motståndare. Vi har haft en tydlig genomgång i hur deras spelsätt ser ut och vi är redo inför matchen, säger Amor Layouni.

31-åringen är en av många gulsvarta spelare med erfarenhet av spel ute i Europa – en viktig erfarenhet som kan bli värdefull och avgörande.

– Europamatcher handlar mycket om erfarenhet. Erfarenheten bygger upp en smarthet. Lagen ute i Europa använder fler småknep än vad vi i allsvenskan använder oss av – så det blir därför en annan typ av match.

Amor Layouni fortsätter:

– Det betyder väldigt mycket för oss att få spela dessa typer av matcher – det är matcher som dessa som man vill spela.


Totalt har det blivit tolv mål på fem allsvenska omgånger framåt för BK Häcken – något som 31-åringen hoppas ska fortsätta och ta hem ett bra resultat till returmötet nästa vecka.

– Vi ska göra så många mål som möjligt framåt och släppa in så lite som möjligt bakåt. Vi behöver vara motiverade och på tårna redan från minuter ett. Vi vet om att vi kan göra många mål framåt och det är såklart något som stärker vårt självförtroende. Nu inleder vi dubbelmötet på bortaplan, det är inget som ska vara en nackel utan om en vecka så är det motsatta förutsättningar, säger Amor Layouni.


Se hela inslaget med Amor Layouni i spelaren ovan.


Matchen mot F91 Dudelange sänds på Sportbladet.


F91 Dudelange – BK Häcken

Datum: Torsdag, 25 juli.

Matchstart: 19.00.

Plats: Jos Nosbaum-Stadion.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved