Herr
2023-08-05 13:00:00
Anderlechts Abdulrazaq Ishaq är klar på lån till BK Häcken

BK Häcken lånar Abdulrazaq Ishaq från belgiska Anderlecht. Lånet sträcker sig fram till nästa sommar.

– Det är en spelare som har en X-faktor med sin fart, balans och teknik, säger Martin Ericsson.

 

Den 21-årige nigerianen Abdulrazaq Ishaq ansluter till BK Häcken fram till och med den 30 juni, 2024.

– I Ishaq får vi en erkänt skicklig fotbollsspelare med både bredd och spets. Han är användbar i många positioner även om vi primärt ser honom som en central mittfältare. Det är en spelare som passar bra in i vår fotbollsfilosofi, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

I Belgien har han spelat 18 matcher med RSC Anderlecht II och tre matcher med representationslaget. 2020 gjorde Ishaq sin allsvenska debut i IFK Norrköping. Från 2020 till 2022 stod Abdulrazaq Ishaq för två mål och sju assist på 54 allsvenska matcher.

– Jag kommer att göra mitt bästa och ge 100 procent. Jag har sett flera matcher från Belgien. BK Häcken spelar en väldigt bra fotboll och jag ser fram emot att ta del av det, säger Ishaq.

Abdulrazaq Ishaq har en tydlig bild av hur BK Häcken spelar fotboll.

– De spelade fantastiskt i fjol, och i år med. De spelar en väldigt fin fotboll, likt tiki-taka. Så mycket av det gör det till bra fotboll för mig. Jag vill ta del av det och så fortsätter vi med det, tycker jag, säger han och betonar sin målsättning med sin vistelse på Hisingen:

– Vi kör hårt som ett lag. Jag hoppas att vi vinner allt. Vad gäller Europamatcherna så är det många som tittar, det är kul att spela och det är kul för supportrarna som stöttar laget, säger han.

 

Abdulrazaq Ishaq inväntar sitt arbetstillstånd innan han blir spelklar för BK Häcken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved