Dam
2024-02-17 17:43:19
Anna Csiki tillbaka i startelvan när BK Häcken besegrade Djurgården

Anna Csiki gjorde sin första match från start när BK Häcken besegrade Djurgårdens IF i genrepet till Svenska Cupen. 

– Jag är väldigt glad över att gå in i en startelva igen. Det var alldeles för länge sen, säger Anna Csiki.

 

Det var på ett träningspass efter säsongen, under vintern 2022, som olyckan var framme. Anna Csiki ådrog sig en korsbandsskada och missade därmed fjolårssäsongen.

I matchen mot Real Madrid var hon tillbaka på plan efter ett sent inhopp. I dag var hon tillbaka från start efter att ha ersatt Filippa Curmark som fick utgå från matchtruppen, och startelvan, med en lättare känning.

– Det är klart att det är väldigt skönt att vara tillbaka i en startelva men det känns inte riktigt som att jag är tillbaka på hundra procent. Det tar fortfarande tid. Jag har varit borta länge men jag tar steg, knäet känns bra och snart är jag där, säger Anna Csiki.

BK Häcken tog tidigt ledningen i matchen efter att Rosa Kafaji gjort dagens första mål, men strax innan domarsignalen för halvtid kom kvitteringen.

– Det känns som att vi hade kunnat göra fler mål men det är svårt att spela den här typen av träningsmatcher, och det är just därför de är så bra innan tävlingssäsongen drar i gång på riktigt.

Anna Csiki utgick i halvtid och fick se Felicia Schröder sätta 2–1 och Rosa Kafaji utöka till 3–1 från sidan.

– Det är klart att det finns flera delar vi hade kunnat göra bättre: Vi hade kunnat göra fler mål och så var vi inte så bra i pressen. Det finns en del att jobba på men nu har vi två veckor på oss innan cupen drar i gång, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved