Dam
2023-02-01 16:30:00
Anna Sandberg: "Det här kan bli bra"

På torsdag ställs BK Häcken mot Vålerenga i Marbella. En match där laget kan fortsätta att utveckla sitt spel.

– De här matcherna är otroligt viktiga för oss, säger Anna Sandberg.

 

BK Häcken ställs mot Vålerenga i den första av två matcher i Marbella. Laget går in i matchen efter att tidigare ha förlorat mot Wolfsburg i Tyskland med 1–0, efter en straff.

– Det är väldigt nyttiga matcher vi spelar. Som när vi åkte till Wolfsburg och spelade mot dem. Det är ett riktigt bra lag. Vi lär oss mycket av de här matcherna och kan kolla vad vi behöver utveckla, säger Anna Sandberg.

 

Laget befinner sig just nu nästan en månad in i försäsongen. Där har laget arbetat få ihop relationerna och med att utveckla spelet från sluttampen av fjolårssäsongen – där laget gick rent med nio raka segrar.

–  Jag tycker att framför allt de nya spelarna som vi har fått in, att de passar in i vårt sätt att spela. Det känns ändå som att vi har någonting bra att bygga vidare på från vår starka höstsäsong som vi gjorde. Och nu med lite nya spelare in så kan det här bli bra, säger Sandberg.

Det handlar emellertid mycket om att kunna fortsätta på det inslagna spåret, in mot säsongen, 2023.

– Det är bara fortsätta att försöka vinna varje match och skapa mycket framåt, mycket anfall och många målsituationer. Sen att hålla igen bakåt och göra mål helt enkelt – det är ju det som behövs, säger Sandberg.

 

Läget i truppen:

Loes Geurts har startat upp träning efter förlossning. Filippa Curmark och Dora Zeller är tillbaka i full träning men är inte redo för spel. Lisa Löwing och Anna Csiki rehabiliterar efter skada. Jennifer Falk står över matchen till följd av en lättare känning.

 

Truppen: Younggeul Yoon, Kajsa Wallem, Anna Sandberg, Aivi Luik, Elma Junttila Nelhage, Alexandra Larsson, Josefine Rybrink,  Molly Johansson, Ella Sanchez, Elin Rubensson, Marika Bergman Lundin, Hanna Lofthammar, Rosa Kafaji, Stine Larsen, Dilja Yr Zomers, Clarissa Larisey, Aisha Masaka, Anna Anvegård och Alexandra Hellekant.

 

BK Häcken – Vålerenga IF

Datum: torsdag 2 februari.

Plats: Sotogrande Football Center.

Matchstart: 13.00.

 

Matchens sänds HÄR

 

Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved