Herr
2021-04-17 16:12:52
Äntligen hemmapremiär

Imorgon spelar BK Häcken årets första allsvenska match på Bravida Arena. För motståndet står de regerande svenska mästarna Malmö FF.

 

Allsvenskan kunde knappast börja sämre förra helgen när vi åkte hem från Halmstad med noll poäng. Den matchen är nu lagd till handlingarna och vi riktar nu blickarna mot morgondagens spännande hemmapremiär mot Malmö FF.

Skåningarna hade det tufft i cupspelet och åkte ut redan i gruppspelet, men Allsvenskan började på bästa sätt när de slog Hammarby med 3–2, efter ett sent avgörande från Jonas Knudsen. Matcherna mellan BK Häcken och Malmö FF brukar vara jämna, faktum är att fyra av de senaste fem matcherna lagen emellan slutat oavgjort. I det senaste mötet, i september i Malmö, blev det dock en klar 3–0-seger för de himmelsblå.

 

För nyförvärvet Alexander Jeremejeff blir det ett möte mot sin gamla klubb.

– Det ska bli roligt att spela imorgon. Förhoppningsvis blir det högt tempo och mycket anfallsfotboll mellan två offensiva lag, så det blir nog en rolig match. Malmö är ett bra lag och man vill ju slå dem bästa, säger han och forsätter:

– Skulle vi förlora imorgon har vi noll poäng och Malmö sex, det är inte bra. Vi måste vinna. Vi ska göra det vi är bra på och straffa dem på det sättet.


Värt att notera inför morgondagens match är att BK Häcken för första gången på över ett år kommer att spela inför publik – 8 st för att vara exakt. De lyckliga vinnarna i torsdagens utlottning bland årskortsinnehavare kommer att sitta på Sektion E. 

 

BK Häcken – Malmö FF

Söndag 18 april 15.00

Matchen sänds på Discovery+. Köp ditt abonnemang HÄR så får BK Häcken en del av kakan.

 

Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade.

Både Yannick Adjoumani och Martin Olsson är på god väg tillbaka från sina lårskador, men är inte med i truppen. Ture Widestrand har fortsatta problem med sitt huvud efter en hjärnskakning han ådrog sig tidigare i år och står därför över fotbollsträning. Ali Youssef har ett stukat knä, men förhoppningen är att han snart ska vara tillbaka i fotbollsträning.

 

Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Oskar Sverrisson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Benie Traore, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Jack Lahne, Samir Maarouf, Leonardo Farah Shahin.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved