Dam
2022-07-20 10:00:00
Anvegård spetsar till BK Häckens offensiv

Anna Anvegård är klar för BK Häcken. Anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är jätteglad över att vara här och det ska bli väldigt roligt att spela inför supportrarna på Bravida Arena, säger hon.

 

Anna Anvegård har kommit överens med Everton om att gå skilda vägar och nu återvänder anfallaren till OBOS Damallsvenskan efter ett år i engelska ligan, där hon gjorde fyra mål på 14 matcher. Den allsvenska skyttedrottningen från 2019 och 2020 vänder hem till Sverige med sikte på att förstärka BK Häckens offensiv.

– Jag vill komma in så snabbt som möjligt i laget, i hur de spelar och lära känna spelarna på planen samt ledarna och tränaren och så vidare. Att så snabbt det bara går hjälpa laget att göra poäng så att vi kan ta fler vinster än vad BK Häcken har gjort under vårsäsongen, säger Anna Anvegård.

Anfallaren har sett flera av BK Häckens matcher under säsongen. Och hon är på det klara med att hon kommer in för att bidra med mål.

– Jag tycker att BK Häcken har haft ett bra spel. Det har varit många matcher som har slutat oavgjort och där har man tappat en del poäng. Förhoppningsvis kan jag komma in och göra mål och assist och hjälpa laget att få de oavgjorda matcherna att bli till vinst i stället, säger hon.

Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken, menar att Anna Anvegård passar perfekt in på den profil som klubben har letat efter.

– Hon är väldigt spelskicklig – skicklig i kombinationsspelet men också en poängspelare och målskytt. Anvegård är erkänt bra, hon har visat att hon är en målskytt under många år. Vi är väldigt glada över att få hit en så meriterad och duktig spelare, vilket är ytterligare ett tecken på att vi håller på att bygga något riktigt bra i klubben, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved