Herr
2024-05-14 19:50:00
Årets första mål i Allsvenskan – nu hoppas Mikkel Rygaard på mer

Solen skiner över Hisingen när Mikkel Rygaard och BK Häcken gör sig redo inför den 9:e omgången av Allsvenskan. I den senaste omgången blev 33–åringen matchhjälte och fick därmed fira sitt första allsvenska mål för i år.

– Det var en otrolig känsla att få göra mitt första mål för i år, såklart har det tagit sin tid – men det var skönt att få fira ett nytt mål och kunna bidra till en ny seger, säger Mikkel Rygaard.


I fjol, blev det totalt 20 poäng i Allsvenskan för dansken och efter en tuffare poänginledning gjorde 33–åringen sitt efterlängtade mål i Allsvenskan, på Bravida Arena inför den gulsvarta hemmapubliken.

– Det blev en fantastiskt helg där jag fick fira ett efterlängtat mål. Jag går alltid in med en inställning om att göra mål framåt och nyckeln är att jag lyckas hitta ytorna och lägena i den sista tredjedelen som leder till målchanser framåt, säger Mikkel Rygaard.

I nuläget ligger BK Häcken på en tredjeplats och har totalt tagit 16 av 24 poäng i Allsvenskan och är i nuläget oslagbara på bortaplan.

– Jag tycker vi står på ett bra ställe just nu där vi haft en fin period med många segrar och det är något som vi hoppas kunna fortsätta med, säger dansken.

Trots 17 mål på 8 matcher framåt känner sig Mikkel Rygaard inte helt nöjd med defensiven i laget, som han hoppas ska förbättras.

– Vi vet om att vi är bra i den sista tredjedelen – men samtidigt vet vi om att vi varit svagare i defensiven, men gör man fler mål framåt än bakåt så är det fantastiskt, säger mittfältaren.


Redan i morgon väntar en ny match på bortaplan mot Halmstad som kommer från en 2–1-seger mot Hammarby. Trots ett tätt spelschema så ser Mikkel Rygaard flera fördelar.

– Vi känner oss trygga med ett högt tempo och många matcher, det är inte första gången som vi har ett tätt spelschema, utan det är något som vi har haft tidigare. Jag tror att jag pratar för alla fotbollsspelare när jag säger att jag hellre spelar en match, jämfört med en träning. Vi ser fram emot morgondagens bortamatch och hoppas kunna ta en ny trepoängare, säger Mikkel Rygaard. 


Se hela inslaget med Mikkel Rygaard i spelaren ovan.


Matchen mot Halmstads BK sänds på Discovery+.


Halmstads BK – BK Häcken

Datum: Onsdag, 15 maj.

Matchstart: 19.00.

Plats: Örjans Vall.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved