Herr
2024-03-12 20:00:00
Återkomsten närmar sig för Johan Hammar

Det har gått över 120 dagar sedan Johan Hammar spelade i den gulsvarta tröjan senast – nu hoppas 30-åringen kunna återvända till den allsvenska premiären.

– Jag ser ljuset i tunneln, vi arbetar hårt för att jag ska bli spelklar till den allsvenska premiären, säger Johan Hammar.


Johan Hammar står i dagsläget på 111 allsvenska matcher i den gulsvarta tröjan sedan han anslöt till Bollklubben. 30-åringen var en bidragande orsak till det historiska guldet 2022.

– Förväntningarna i år är att vi ska försöka vara med där uppe och ge oss chansen att få vara med hela vägen.


I fjol blev det 13 allsvenska matcher och 3 gruppspelsmatcher i Europa League innan skada dök upp och mittbacken missade resten av säsongen.

– Det har varit väldigt frustrerande att behöva sitta bredvid och att inte kunna bidra, det har varit en stor frustration och man stimuleras inte om man inte får vara med och tävla.

Johan Hammar fortsätter:

– Det känns bättre och bättre, nu har jag börjat springa på planen så det är skönt att få känna på den friska luften igen.


Det blev en 2–1-seger mot Hammarby IF i helgens träningsmatch och på lördag, klockan 13.00, gästas BK Häcken av IF Elfsborg i en träningsmatch på Bravida Arena.

– Vi kommer att vara i en process i år där vi successivt behöver sätta delarna i spelet och hitta relationer, när dessa delar sätter sig så tror jag att vi kommer att ha väldigt höga höjder, säger Johan Hammar.


Se hela inslaget med Johan Hammar i spelaren ovan.


Köp din biljett i dag till träningsmatchen mot IF Elfsborg för endast 50 kronor.


BK Häcken – IF Elfsborg

Datum: Lördag 16 mars.


Matchstart: 13.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved