Dam
2024-03-08 18:00:00
Bästa defensiven i fjol – nu vill Josefine Rybrink fortsätta framgången

Det blev 10 insläppta mål på 26 omgångarna i OBOS Damallsvenska och därmed seriens bäst, defensiva lag.

– Jag tror att mycket handlar om helheten i sig, vi har en tydlig idé i hur vi vill försvara över hela planen och sedan får jag passa på att hylla min målvakt, Jennifer Falk som gör ett otroligt bra jobb mellan stolparna, säger Josefine Rybrink.


En av spelarna som deltog i 25 av 26 omgångar är den blågula landslagsspelaren Josefine Rybrink, som väljer att hylla den 38-åriga, australiensiska försvarskollegan, Aivi Luik, duon har varit en viktig del i defensiven.

– Det är en enorm tryggt att spela tillsammans med Aivi Luik och vi kompletterar varandra väldigt bra med våra olika egenskaper.

I fjol anslöt den välmeriterade, landslagsbacken Roland Nilsson till BK Häcken, där främst arbetat med utvecklingen i defensiven. Josefine Rybrink hyllar den tidigare landslagsförsvaren sedan anslutningen i fjol.

– Roland Nilsson har kommit in och bidragit med väldigt mycket i defensiven, han ser och påpekar detaljer som en vanlig tränare kanske inte ser och när vi spelat mot internationellt motstånd i Champions League märker man hans kompetens i sin kunskap.


I morgon, klockan 15.00, gästas BK Häcken av Växjö DFF, när gruppspelet i Svenska Cupen inleds. 

– Det ska bli skönt få komma igång och att tävlingssäsongen startat, känslan är att truppen mår väldigt bra just nu och det känns som att alla är väldigt taggade inför säsongen, säger Josefine Rybrink.


Se hela inslaget med Josefine Rybrink i spelaren ovan.


Köp din biljett till hemmapremiären i Svenska Cupen mot Växjö DFF.


BK Häcken – Växjö DFF

Datum: Lördag 9 mars.

Matchstart: 15.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved