Herr
2022-01-21 19:09:07
Bénie Traoré tvåmålsskytt när BK Häcken segrade

BK Häcken vann under fredagen säsongens första match. Slutresultatet mot Norrby skrevs till 2–1 efter två mål av Bénie Traoré.

Per-Mathias Högmo valde att mönstra en ung startelva och gav P19-spelarna Oskar Ruuska och Semir Bosnic chansen från start.

BK Häcken inledde piggt och tog snabbt tag i taktpinnen och fick en första chans efter tre minuter, men efter drygt en kvart spelade Norrby in sig och tog för sig alltmer.

Efter 18 spelade minuter kom matchens första mål. Då fick Norrby en frispark långt ute på BK Häckens vänsterkant. Inlägget nådde BK Häcken-bekantingen Moestafa El Kabir som nickade in ledningsmålet.

Till andra halvlek bytte BK Häcken startelva och in klev bland andra nyförvärven Oscar Uddenäs, Even Hovland och Mikkel Rygaard. Det gav också effekt och BK Häcken dominerade matchbilden halvleken igenom. Redan efter sex minuter hade BK Häcken skapat tre chanser och tredje gången gillt kom också kvitteringen. Då var det Benie Traore som höll sig framme i straffområdet och placerade in bollen.

BK Häcken hade flera chanser till ett ledningsmål, men det dröjde till matchminut 79 innan bollen hittade nätmaskorna. Leo Bengtsson stod då för en dribblingsräd och framme i straffområdet hittade bollen Benie Traore som enkelt kunde sätta 2–1. Fantastiskt förarbete av Bengtsson som hade flera goda intentioner under sina 45 minuter på plan.

Halvleken var helt och hållet BK Häckens och de gulsvarta vann rättvist och med rätt skärpa hade segersiffrorna kunnat vara större.

Hör Tobias Heintzs tankar efter matchen i spelaren ovan.