Målskytten efter matchen mot PSG: "Jag är stolt" - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-09-22 08:00:00
Målskytten efter matchen mot PSG: "Jag är stolt"

Marika Bergman Lundins mål i Paris kan visa sig vara ovärderligt när BK Häcken går för seger i returmötet på Bravida Arena.

– Jag tror att det blir skönt för oss att ha våra supportrar på läktarna, säger hon.

 

Bergman Lundins mål mot Paris Saint-Germain i den 24:e matchminuten innebar 1–1, ett resultat som höll sig nästan hela vägen till slutsignalen. Paris Saint-Germains segermål i den 86:e minuten gör att BK Häcken behöver vinna hemma på Bravida Arena, nästa vecka, för att gå vidare till gruppspelet i Champions League.

– Vi gör en bra match, följer vår matchplan bra. Det blir ganska mycket försvar. De äger ganska mycket boll men jag tycker att vi löser det bra. Vi är kompakta och gör det vi ska göra. Sedan är det segt att få in ett mål i slutet där, säger BK Häckens målskytt för kvällen.

 

Vad innebär det sista målet?

– Det innebär att det blir lite jobbigare, lite svårare. Man hade önskat att det inte kom, men så kan det vara ibland.

 

Trots förlusten ser Bergman Lundin flera positiva aspekter i spelet att ta med sig till nästa match.

– Jag tror att det viktigaste är att vi ser att vi klarar av att stå emot och att vi ser att det finns ytor att spela på när vi vinner boll, vi behöver bara bli lite kyligare i det och kunna skapa lite fler lägen, och hålla dem undan från att skapa lägen. De skapar inte så mycket så det är bara att fortsätta på det spåret, säger hon och hyllar sina medspelare:

– Jag tycker att vi gör en bra prestation, verkligen. Alla sliter och kämpar och följer vår matchplan. Lite annorlunda mot hur det brukar vara men jag tycker att vi löser det jättebra och jag är stolt över vad vi lyckades åstadkomma, faktiskt.

 

Att dessutom spela ett returmöte är någonting som Bergman Lundin tror kan gynna BK Häcken.
 – Det är klart, man ser lite vad de har och vad de har för egenskaper och vilka spelare som spelar på ett sätt. Det är alltid skönt att möta motståndet och sedan möta dem igen för då har man bättre koll på allt från individuella, skickliga spelare till hur de spelar som lag, säger hon.

 

Till returmötet på Bravida Arena flaggas det för storpublik. Något som ger laget medvind när matchen väl blåser i gång, på onsdag, nästa vecka.

– Det blir en spännande match. Det blir kul att se hur vi klarar av de hemma. Jag tror att det blir skönt för oss att ha våra supportrar på läktarna och jag tror att vi kommer att kunna prestera en bra match och verkligen få ut det mesta av oss som lag.

 

Glöm inte att köpa biljetter till returmötet! Du köper dina biljetter till matchen HÄR.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.