Dam
2024-09-18 21:50:00
BK Häcken besegrar Arsenal på Bravida Arena: ”Otroligt stöd"

BK Häcken besegrade Arsenal på hemmaplan efter att Tabby Tindell gjort sitt första mål för klubben.

– Detta var verkligen ett speciellt ögonblick för mig, säger Tabby Tindell.

 

Inför ett nästintill fullsatt Bravida Arena spelades under onsdagskvällen det första av två möten mot Arsenal. I potten – en plats i Champions League-gruppspelet.

– Atmosfären här i dag kunde inte ha varit bättre, från uppvärmningen till slutsignalen så var det ett otroligt stöd och man uppskattar verkligen stödet som vi får från läktaren, det ändrar verkligen hela matchbilden. Jag kan inte beskriva hur viktigt stödet från läktarna var, även under stunderna där spelet inte fungerade så sjöng läktarna fram oss. Vi uppskattar verkligen deras stöd, säger Tabby Tindell.

 

I matchminut 77 kom amerikanskan fri mot målvakten och chippade in bollen i mål. Målet blev matchens enda och BK Häcken besegrade Arsenal med 1–0. 

 – Det var verkligen ett vältajmat mål där jag tar emot bollen och skjuter den i mål och tajmningen som vi gör målet i dag är verkligen avgörande, säger Tabby Tindell.

Målet är hennes första i Bollklubben och hennes första mål Champions League-mål.

–– Vi behöver ta med vårt momentum och känslan till returmötet nästa vecka och framför allt ta med vårt mod. Vi visar att vi kan slå den här typen motstånd, säger hon.

 

Nästa match spelas på torsdag den 26 september nästa vecka på Meadow Park i London.

– Nu har vi en vecka på oss att utveckla det vi gjorde bra och förbättra det vi inte lyckades med, jag ser verkligen fram emot nästa vecka, säger hon.

Hur mår du just nu?

– På en skala ett till tio mår jag bättre än tio.


Arsenal FC – BK Häcken

Datum: Torsdag 26 september.

Matchstart: 20.30 (19.30 GMT).

Plats: Meadow Park, London.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved