Herr
2023-08-11 00:09:21
BK Häcken besegrade Zalgiris Vilnius – Hrstic med två mål i debuten

Nyförvärvet Srdjan Hrstic debuterade – från start – borta mot Zalgiris Vilnius. Han tackade för förtroendet med två mål och en assist.

– Jag är stolt över det här, säger Hrstic.

 

Srdjan Hrstic presenterades i helgen som klubbens senaste anfallsförvärv. I den första Europa League-kvalmatchen i den tredje omgången fick han göra debut – från start.

– Det här är en debut som jag inte kunde förvänta mig och jag är verkligen glad över det. Jag måste vara ärlig, jag hade inte väntat mig en sådan debut, säger han.

Serben tackade för förtroendet och såg med sina två mål och assist till att BK Häcken gick sig segrande ur matchen.

– Jag ser att laget vill spela fotboll och vi vill inte ge bort bollen, det gör att jag bibehåller mina krafter för att göra mål. Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag och spelet passar mig bra, säger han.

Lagkamraten Simon Sandberg valde efter matchen att hylla sin nyblivne lagkamrat.

– Man vet själv att det aldrig är lätt att komma till ett nytt lag. Men jag tycker att han har kommit in bra i gruppen och tar för sig på träningarna och i dag på matchen. Kul att se, kul för honom och laget att han får göra två mål, säger han.

 

Returen spelas nästa vecka, på torsdag, på Hisingen Arena. Efter dagens match har BK Häcken en fördel på två mål mot litauerna. Vid en eventuell seger nästa vecka väntar skotska Aberdeen i Europa League-playoff och vid en eventuell förlust, över två matcher, väntar antingen maltesiska Hamrun Spartans FC eller ungerska Ferencváros i playoff till Conference League.

– Vi har en returmatch nästa vecka och när vi vinner den matchen så kan vi säga att vi har gjort klart vårt jobb, säger Srdjan Hrstic.


Redan på söndag spelar BK Häcken mot Varbergs BoIS på hemmaplan – stötta laget på plats.

 

BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved