Herr
2024-10-24 14:00:00
BK Häcken förlänger med Mikkel Rygaard – klar för ytterligare två år

Mikkel Rygaard kom till BK Häcken inför säsongen 2022. Efter tre framgångsrika år på Hisingen förlänger nu dansken sitt avtal över säsongen 2026.

Vi är glada att vi kommit överens om ytterligare två år och ser fram emot nya framgångar tillsammans, säger Martin Ericsson.

 

Det var inför säsongen 2022 som Mikkel Rygaard anlände till Hisingen. Dansken har under sina tre säsonger i BK Häcken etablerat sig som en bärande spelare i ett lag som har uppnått stora framgångar. Nu förlänger han sitt avtal över säsongen 2026.
  – Jag trivs bra i klubben och i staden och känner att jag inte är färdig med BK Häcken än. Jag känner att jag fortfarande kan bidra och mitt mål är att lyfta BK Häcken i tabellen igen, säger Mikkel Rygaard. 

 Mikkel Rygaard har på sina tre säsonger hittills gjort 34 mål och 32 assist på 134 framträdanden i Bollklubben.
  – Min tid i klubben har varit hur bra som helst. Att få vara med och ta SM-guld, cupguld och spela i Europa har varit en dröm, det har gjort att jag har fått starka känslor för klubben, säger Mikkel Rygaard.

 

Mittfältaren har blivit populär bland supportrarna under sina tre säsonger på Hisingen efter många minnesvärda prestationer. Bland annat stod han två av målen i guldmatchen mot IFK Göteborg 2022, som säkrade ett historiskt SM-guld.
 – Mitt bästa minne i klubben är matchen på Gamla Ullevi när vi säkrade SM-guldet. Det var en otrolig dag för mig, för klubben och för supportrarna. Det är helt klart mitt bästa minne, säger Mikkel Rygaard.

 

BK Häckens sportchef Martin Ericsson ser förlängningen som en viktig del av truppbygget till nästkommande år.

 – Mikkel har varit en avgörande spelare för oss med sin tekniska briljans och genom den poängspelare han utvecklats till hos oss, säger han.

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved