Herr
2024-02-06 18:48:28
BK Häcken förlorade mot Haugesund – trots två kanonmål

BK Häcken gjorde två kanonmål – men det räckte inte till seger när laget förlorade med 4–2 mot FK Haugesund.

– Man är alltid sur efter att man har tappat en ledning, säger Ola Kamara.
 

Redan tidigt i matchen satte BK Häcken en hög press mot Haugesundförsvaret. Men det dröjde till 18 minuten när Mikkel Rygaard drämde in bollen i bortre krysset. Men därefter kom två mardrömsminuter. Först kvitterade Haugesunds Peter Therkilsen i den 27 matchminuten, och bara minuten senare kunde Haugesund utöka ledningen efter ett mål av Anton Ludviksson. Haugesund hann dessutom med att göra ytterligare ett mål innan halvtidsvilan.

– Jag tycker att vi är bra de första 20–25 minuterna. Fantastiskt mål av Mikkel, det var roligt att se. Sen faller vi lite och på tio minuter så ligger vi plötsligt under. Det känns som att det var lite för mycket i de minuterna, vi måste klara av att hålla uppe nivån längre, säger Ola Kamara.

Det tog bara två minuter in i den andra halvleken innan Haugesund utökade till 4–1. Därefter hade de bud på ytterligare ett när de tilldelades en straff som Andreas Linde räddade.

– Vi bommade lite, vi kändes lite odisciplinerade. De klarade av att spela igenom oss och så får vi tio dåliga inledande minuter i början av den andra halvleken som gör matchbilden svår för oss.

Men allteftersom halvleken gick åt sig BK Häcken in i matchen och kunde, genom Ola Kamara, reducera till 4–2. Därefter radade BK Häcken upp chanser men det blev inga fler mål i matchen.

– Vi är bättre när vi först vinner boll, när vi hittar varandra och när vi kan variera spelet bakifrån. VI kan spela upp på Srdjan och vi får fler uppspelpunkter – det hjälper oss i den delen av matchen, säger Ola Kamara.

 

Matchen mot Haugesund var den sista matchen under det här försäsongslägret. Nu tar laget med sig två intensiva träningsveckor in i säsongen.

– Jag vet att vi spelare börjar lära känna varandra bättre i det systemet som Paco vill spela. Men vi behöver ha fler minuter där vi är bra. Vi hade det stundtals mot Midtjylland, vi hade det stundtals i dag, säger Ola Kamara.

 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved