BK Häcken förlorar hemma mot Vittsjö – säsongens andra förlust - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-06-12 18:24:26
BK Häcken förlorar hemma mot Vittsjö – säsongens andra förlust

Ett poängjagande BK Häcken förlorade på söndagen med 2–3 hemma mot Vittsjö. Lagets andra förlust i rad.

– Spelarna kommer inte riktigt till sin rätt, jag kommer inte till min rätt, säger Robert Vilahamn, tränare för BK Häcken.

 

Det var två lag med varsin förlust i bagaget som möttes på Bravida Arena. BK Häcken kom från säsongens första förlust i OBOS Damallsvenskan hemma mot Eskilstuna United och Vittsjö kom från en hemmaförlust mot Kristianstad. BK Häcken började starkt med mycket bollinnehav. Men redan i den 22:a minuten kom en kalldusch när Vittsjös Sandra Adolphsson satte matchens första mål på hörna.

– Det är lite tufft att åka på det målet när jag tycker att vi är där vi ska vara i matchen, säger Vilahamn.

 

Efter målet fortsatte BK Häcken att pressa på, men för en kvittering. I den 36:e minuten drog Mille Gejl Jensen på ett avslut från strax utanför straffområdet och kvitteringen var ett faktum.

– Vi kommer till lägen, vi gör bara inte mål. Är vi bara mer effektiva i första halvleken så leder vi med tre mål, säger målskytten Mille Gejl Jensen.

 

Den andra halvleken bjöd inledningsvis på flera chanser åt bägge håll. Men i den 59:e minuten tog Vittsjö ledningen för andra gången i matchen genom Jutta Rantala. Men det slutade inte där – i den 74:e matchminuten utökade Vittsjö ledningen till 1–3. Repliken kom emellertid snabbt därefter då inbytta Bergmark Lundin drog till med ett skott från utkanten av straffområdet.

– Vi tycker att vi gör en bra första halvlek och vi ska bara köra på. Vi tänkte att dem är trötta nu så nu kör vi bara. Så är det de som kommer ut med energi och kör på oss, säger Gejl Jensen.

 

Efter reduceringen fortsatte BK Häcken att trycka på för en kvittering men Vittsjö stod pall och fick åka hem till Skåne med tre poäng.

– Det känns inte som att vi hittar lösningar eller är klara med vad vi vill. Vi får analysera hemma och gå till oss själva och se vad vi kan göra bättre, säger Gejl Jensen.

 

Se presskonferensen med tränarna HÄR


Se en längre intervju med Mille Gejl Jensen i spelaren ovan.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.