Dam
2023-02-02 17:03:42
BK Häcken förlorar mot Vålerengen efter tre tidiga baklängesmål

När BK Häcken tog emot Vålerengen släppte BK Häcken in tre mål på 21 minuter. Laget fick därefter in ett reduceringsmål men förlorade till slut med 3–1.

– Det är den känslan som inte känns så bra, för jag tycker att vi var ett bättre lag, säger Stine Larsen.

 

Sju minuter in i matchen fick Yoon Younggeul släppa in sitt första mål i BK Häcken-tröjan, det efter ett otagbart skott i krysset. I den 12:e minuten utökade Vålerengen ledningen till 2–0 med ett skott utifrån som gick i Yoon Younggeuls högra stolprot och i den 21:a minuten utökade Vålerengen sin ledning ytterligare en gång efter att en frispark damp ner i straffområden och kunde forceras in i BK Häcken-målet.

– De har lite tur, om man får säga det, att få in tre mål. Men där får vi kolla på vad vi kan göra. Det är inte så att de spelar genom oss. Det känns lite så där, jag är inte nöjd med det. Men vi får kolla på de positiva sakerna som vi kan jobba vidare med, och det var många positiva saker, säger Stine Larsen.

I den 27:e matchminuten såg Stine Larsen ut att reducera efter att ha kommit fri, men skottet räddades av målvakten i Vålerengen-målet. I den 29:a minuten fick hon emellertid en ny chans efter en tilltrasslad situation i straffområdet – en chans hon tog genom att skjuta bollen hårt upp i nättaket.

– Jag känner att vi kommer tillbaka och vi tror faktiskt att vi kan komma in i matchen, men det sker inte så mycket. Men det var okej, vi kommer till många chanser och jag tycker att vi har ett bra spel. Det är det vi får fokusera på.

BK Häcken tryckte på för en kvittering men fick se slutsiffrorna skrivas till 3–1-underläge.

– Svår, tuff första halvlek med vinden mot oss och de får tre mål när vi ska kliva snabbare upp. Lite otur med tre mål mot oss. I den andra halvleken var vi mycket bättre, med mycket bättre attityd. Med många positiva saker som vi får jobba vidare med och sen får vi kolla på det som inte fungerade. Men det är en träningsmatch och vi är positiva, det är okej men vi hade gärna velat vinna.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved