BK Häcken förstärker med erfaren mittback - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-12-28 14:00:00
BK Häcken förstärker med erfaren mittback

BK Häcken förstärker truppen med norske mittbacken Even Hovland. Försvararen kommer som bosman och har skrivit på för två år med Bollklubben.

 

Det var mycket rutin som försvann från BK Häckens backlinje när Rasmus Lindgren och Joona Toivio lämnade klubben efter säsongen 2021. Nu fyller klubben på med defensiv försvarskraft och erfarenhet när Even Hovland ansluter vid årsskiftet, då hans kontrakt med Rosenborg går ut.

– Even tillför en naturlig erfarenhet som vi mister i försvarsledet inför 2022. Han är en solid och klok försvarare. Med sin snabbhet och smartness bidrar han till att vi kan stå högt med vår backlinje och med sin passningsfot att vi kan bygga och fördela spelet från de bakre leden, säger sportchef Martin Ericsson.

Even Hovland har blivit norsk mästare med både Molde och Rosenborg och lämnar nu norska ligan för sin andra utlandssejour i karriären, efter tre säsonger i tyska Nürnberg mellan 2014 och 2017. Han har 28 landskamper på meritlistan – den senaste i september i fjol – och hade Per-Mathias Högmo som förbundskapten under en del av sin tid i landslaget.

I sin research om nya klubben har han även pratat med andra gulsvarta kontakter.

– Jag har pratat lite med Adam Andersson som var här tidigare och Alexander Søderlund som också var här, så jag har fått höra lite och det är en fin klubb. En lite mindre klubb men med mycket kärlek och många som bryr sig och ett växande intresse och det ser jag fram emot att vara en del av, säger Even Hovland.

Den 32-årige mittbacken har skrivit på över säsongen 2023 och hoppas på att få fira många framgångar med supportrarna på Bravida Arena.

– Jag tror och hoppas att vi ska lyfta oss från årets säsong, vi vill förstås vara med högre upp än så. Jag har fortsatta ambitioner och lust för att lyckas här i Häcken också. Förhoppningsvis kan vi göra det bra här så vi kan vinna både cuptiteln, som klubben vunnit tidigare, men också vara med och kämpa om guldet mot Malmö som vann i år.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.