Dam
2023-12-15 00:50:00
Storspelande Jennifer Falk höll nollan på Stamford Bridge

BK Häcken spelade under torsdagen oavgjort mot Chelsea FC i den tredje gruppspelsmatchen i Champions League. Resultatet skrevs till 0–0. Bollklubben storspelade i defensiven när Jennifer Falk höll nollan på Stamford Bridge.

– I dag genomför vi en otroligt bra insats i defensiven, säger Jennifer Falk.

BK Häcken började lite skakigt och blev tillbakapressade i början av första halvlek vilket öppnade upp flera ytor för Chelsea FC som radade upp flera farliga målchanser gång på gång. Bollklubben lyckades dock hålla emot och matchen gick till halvtidsvilan med resultatet 0–0.

– Vi känner oss väldigt stressade i matchens första minuter, men vi arbetar oss in i dagens match och hittar lösningar framåt, säger målvakten.

Inför andra halvlek valde huvudtränare Mak Lind att göra lite förändringar och ut gick Anna Sandberg och ersattes av Monica Jusu Bah. Chelsea FC fortsatte att ha ett högt tryck på BK Häcken med både ribbträff och ett friläge som Jennifer Falk räddade.

– I den andra halvleken trycks vi ner ytterligare på vår planhalva av ett skickligt Chelsea, men vi känner samtidigt att vi har en spets i det offensiva kontringsspelet.

Desto mer matchen pågick desto fler ytor öppnades då Chelsea FC spelade väldigt högt med sitt lag. Detta gjorde att BK Häcken kunde skapa flera omställningar men som tyvärr inte resulterade i något vidare farligt. Ytterligare byten gjordes i andra halvlek där Aisha Masaka och 16-åriga Felicia Schröder fick komma in.

Trots en otroligt insats på Stamford Bridge och en hållen nolla känner sig inte Jennifer Falk sig nöjd med sin egna prestation.

– Jag genomför en bra match i dag, där jag får väldigt mycket hjälp från mina försvarsspelare – men det finns fortfarande delar jag tycker jag kan förbättra, det var inte en hundra procentig insats, säger Jennifer Falk.

BK Häcken lyckades hålla emot och matchen slutade 0–0. Bollklubben har därmed 7 poäng i Grupp D och är fortsatt gruppledare framför Chelsea FC, Real Madrid och Paris FC.

På onsdag väntar returmötet mot Chelsea FC hemma på Bravida Arena. En match som är näst intill slutsåld – det finns bara enstaka biljetter kvar. Köp din biljett här.