Herr Dam
2023-03-21 16:15:00
BK Häcken går över till att använda STATSports

BK Häcken har bytt GPS-trackingsystem till STATSports. Med STATSports kan såväl dam- som herrlaget analysera tränings- och matchdata på ett effektivt sätt.

                          

I år implementerar BK Häcken STATSports in i elitverksamheten. STATSports insamlar GPS-data från träningar och matcher.

– Vi kommer att använda STATSports på såväl herr- som damsidan och med det kommer vi att kunna mäta det spelarna gör på planen, säger BK Häckens Jordi Gonzalez, ansvarig fystränare för fotboll elit.

Verksamheten har implementerat STATSports GPS-trackingsystem under vintern. Men trots att datalagring och -analys redan i dag är en naturlig del av det dagliga arbetet fortskrider arbetet med hur man optimerar användningen av systemet.

– Vi vill ta ett nytt steg i att samla data från våra spelare på planen. Vi kommer att få data live. För det kommer vi att installera mottagare på träningsplanen och på arenan så vi får större kontroll över vår mätning, säger Jordi Gonzalez.

 

Att implementera den här typen av mätinstrument i verksamheten är viktigt för att ge spelarna rätt förutsättningar att utvecklas.

– Det hjälper oss att dagligen ta bättre beslut så att vi kan individualisera träningsbelastningen. Vi ser på spelare för spelare och kontrollerar specifika data som vi jämför med de från matchsituationer. Det hjälper oss att se vilken mängd vi kan belasta våra spelare med under veckan. All data hjälper oss att komma till matchspel med bästa möjliga förutsättningar, säger Gonzalez.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved