Dam
2022-05-15 18:34:10
BK Häcken jagar förstaplatsen i OBOS Damallsvenskan

Efter 1–0 seger mot KIF Örebro i torsdags har BK Häcken nu laddat om och är redo att ta sig an nykomlingarna IFK Kalmar imorgon. 

– Vi har fokuserat mycket på oss själva dessa dagar och pratat om vad vi behöver förbättra. Kalmar har haft en tuff inledning och det är alltid svårt att möta nykomlingar men kommer vi upp i nivå så ska vi vinna mot dem, säger Josefine Rybrink. 

 

Nykomlingarna IFK Kalmar har endast tagit sex poäng i årets seriespel och kommer närmast från en hemmaförlust med 1–0 mot Vittsjö GIK. BK Häcken tog i sin tur tre viktiga poäng i matchen mot KIF Örebro efter drömmål av Johanna Rytting Kaneryd. Segern placerar BK Häcken på en andraplats i ligan med samma poäng som FC Rosengård men med sämre målskillnad. BK Häcken är också det laget i OBOS Damallsvenskan som släppt in minst mål i årets seriespel och en som är en bidragande orsak till detta är mittbacksgiganten Josefine Rybrink. 


Se en längre intervju med Rybrink i spelaren ovan.

 

Läget i truppen:

Rosa Kafaji är långtidsskadad. Loes Geurts är gravid. Aisha Masaka har skadat sitt höger knä, en meniskskada som tyvärr kräver operation. Pauline Hammarlund rehabtränar och jobbar på att minska smärtan i knät för att förhoppningsvis vara tillbaka snart. Hanna Wijk har en känning vilket gör att hon står över morgondagen match.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Jackie Burns, Anna Csiki, Luna Gevitz, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Molly Johansson, Lotta Ökvist, Julia Karlernäs, Marika Bergman Lundin, Filippa Curmark, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Elin Rubensson, Andrine Hegerberg, Agla María Albertsdóttir, Dilja Zomers, Lisa Löwing och Stine Larsen.

 

BK Häcken – IFK Kalmar

Datum: Måndag 16 maj

Plats: Bravida Arena

Matchstart: 19.00

Köp din biljett HÄR

Obs! Om du visar upp din biljett från herrarnas match 15/5 i biljettkassan under måndagen så får du en fribiljett på sektion H eller G till damernas match mot IFK Kalmar imorgon.  

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved