Dam
2023-12-13 22:03:34
BK Häcken jagar ny seger i Champions League

I morgon, 21.00, gästar BK Häcken Stamford Bridge och Chelsea i den tredje omgången av gruppspelet i årets Champions League-gruppspel – ett gruppspel som Bollklubben toppar efter två spelade omgångar.

– Vi känner oss i en bra form just nu och vi känner oss redo inför i morgon, säger Rosa Kafaji.


Tidigare i dag anlände BK Häcken till London och under eftermiddagen genomförde Bollklubben den sista träningen på Stamford Bridge. 

För Rosa Kafaji och BK Häcken fortsätter nu jakten på ytterligare en seger och ett avancemang i Champions League.

– Det kommer bli en spännande match i morgon, vi ser framemot att kunna mäta oss mot ett skickligt  Chelsea, säger den offensiva talangen.

En av nyckelspelarna till den otroliga framgången i Champions League är den unge talangen Rosa Kafaji, som noterats för två mål, en assist och tar därmed i skrivande stund en tredjeplats i poängligan i årets Champions League.

– Jag känner mig i en väldigt bra form just nu, det är inte bara jag som haft en framgång – utan hela laget har nått framgångarna tillsammans, säger Rosa Kafaji.


I skrivande stund toppar Chelsea den inhemska ligan, Women’s Super League – där laget gått segrande ut ur sju matcher, ett oavgjort och i helgen tog Chelsea sin första förlust i Londonderbyt mot lokalrivalen Arsenal, ett tungt Londonderby som slutade i en 4–1-seger för Arsenal.

 – Chelsea är ett skickligt lag som kommer att pressa oss när möjligheten ges.

Rosa Kafaji fortsätter:

– Vi möter ett lag i morgon som toppar deras inhemska liga, det är ett lag bra lag som vi möter i morgon och vi kommer behöva vara med direkt från avsparken.


Tidigare i veckan återvände Rosa Kafaji, Jennifer Falk, Josefine Rybrink, Anna Sandberg och Anna Anvegård till Hisingen efter landslagsspel – i Chelsea hittar vi två svenska landslagsspelare, Johanna Rytting Kaneryd och Zećira Mušović – där den förstnämnde deltog i den historiska segern mot Benfica i Lissabon, 2021.

– Självklart kommer det blir speciellt att ställas mot två nära vänner till en, säger Rosa Kafaji.


Se hela inslaget och intervjun med Rosa Kafaji i spelaren ovan.


För dig som planerar att se matchen på plats på Stamford Bridge, köps vouchers till bortasektionen här. (LÄNK)


Chelsea FC – BK Häcken

Datum: Torsdagen 14 december.


Matchtart: 21.00.


Plats: Stamford Bridge.


BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved