Herr
2023-10-21 15:00:00
BK Häcken jagar tolfte raka hemmasegern i Allsvenskan

Med 36 poäng av 39 möjliga är BK Häcken Allsvenskans bästa hemmalag. I morgon hoppas de gulsvarta kunna förlänga sin elva matcher långa segersvit när IFK Norrköping kommer på besök.

 

Senaste gången BK Häcken förlorade poäng i allsvensk match på Bravida Arena var 15 april, när Kalmar FF vann med 3–1 efter två snabba mål tidigt i matchen. Sedan dess har de gulsvarta gått som tåget och skulle BK Häcken vinna de två avslutade matcherna på Bravida Arena i år så tangerar man det allsvenska rekordet över flest vunna matcher på hemmaplan under en säsong. Nuvarande rekord (14 av 17 matcher) hålls av IFK Göteborg 1957/1958.

– Vi har lyckats skapa en borg här på Bravida, med ett härligt samspel mellan fansen och spelarna. Planen är snabb, vilket gör att vi kan spela vår höghastighetsfotboll här, vår Häcken-fotboll, och det gör att vi har ett stort, stort självförtroende när vi kliver ut på hemmaplan, säger Per-Mathias Högmo.

 

I den senaste omgången blev det 2–2 borta mot Hammarby efter att Momodou Sonko kvitterat i den sjätte tilläggsminuten. Ett mål som kan komma att betyda mycket i den jämna upplagan av Allsvenskan 2023. Med fyra omgångar kvar har BK Häcken fem poäng ned till Djurgården på fjärdeplatsen och sex poäng upp till Elfsborg, som just nu har SM-guldet i sina händer.

 

Morgondagens motståndare IFK Norrköping ligger sjua i tabellen, med två poäng upp till Hammarby på plats fem. Laget reser till Hisingen med en lite sämre dagsform och på de sex senaste matcherna har de skrapat ihop fyra poäng. Senast blev det noll poäng borta mot IFK Värnamo efter att hemmalagets Ajdin Zeljkovic vänt matchen i andra halvlek.
Laget bäste målskytt Arnor Traustason var avstängd senast, men väntas vara tillbaka till i morgon.

– Jag önskar att vi ska fortsätta leverera som vi gjorde mot AIK. Att vi går ut från startblocket med ett enormt tempo i allt vi gör. Det som gläder mig att se är att vi blivit bättre och bättre i alla delar av vårt försvarsspel. Det gör att vi vinner boll oftare, får bättre kontringslägen och vi får snabbhet i spelet, säger Högmo.

 

I morgon är näst sista chansen att se BK Häcken hemma på Bravida Arena i år – säkra din biljett nu.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved