Herr
2023-11-11 12:45:00
BK Häcken kan nå 60 poäng och 70 gjorda mål

Under söndagen spelas den sista omgången av Allsvenskan 2023. För BK Häcken väntar bortamatch mot Brommapojkarna och lyckas laget vinna når man milstolpen 60 poäng. Laget kan för första gången också nå 70 gjorda mål i Allsvenskan. 

 

Den sista hemmamatchen, mot ett guldjagande Malmö FF, blev minnesvärd för BK Häcken, som vann med 4–2 efter två mål av 18-årige Pontus Dahbo. Det var BK Häckens fjortonde seger på femton möjliga försök på Bravida Arena i Allsvenskan 2023, ett minst sagt imponerande facit. På bortaplan har det dock sett värre ut. Med fyra vinster, tre oavgjorda och sju förluster är BK Häcken på plats tio över bästa bortalagen i ligan. I morgon hoppas laget kunna putsa till siffrorna och dessutom nå två fina milstolpar – 60 poäng och 70 gjorda mål.

 

Morgondagens motståndare Brommapojkarna slåss för sin överlevnad i Allsvenskan och ligger just nu på negativ kvalplats. Enda chansen för dem att avancera från den platsen är att de tar tre poäng i morgon, samtidigt som IFK Göteborg inte slår Varberg. Det kommer med andra ord inte vara några problem med motivationen hos stockholmarna.

 

Vårmötet mot Brommapojkarna hemma på Bravida Arena får anses som en av årets allsvenska höjdpunkter, i alla fall avslutningen, som innehöll det mesta. BK Häcken gick upp i en trygg 2–0-ledning, men Brommapojkarna kom tillbaka och gjorde både 2–1 och 2–2 i matchens slutskede. Inhoppande Amor Layouni, som gjorde sin första allsvenska match på Hisingen, lyckades dock med konststycket att göra två mål på övertid och BK Häcken kunde vinna matchen. Om det blir ytterligare en målglad tillställning i morgon återstår att se.

 

Se en längre intervju med Peter Abrahamsson i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved