Dam
2023-03-18 16:51:46
BK Häcken klara för Svenska Cupen-final efter övertidsmål

BK Häcken gick in i halvtid med ettmålsunderläge. Men efter rafflande dramatik i den andra kunde Stine Larsen avgöra matchen på övertid.

– Att vi lyckas vända och visa den här typen av karaktär – det gläder mig, säger Robert Vilahamn.

 

Kristianstad tog ledningen i den första halvleken och hade strax innan halvtid möjlighet att utöka till 2–0. I den första halvlekens sista spark stod bollen elva meter från Falk – men straffen tog i ribban.

Väl i andra kunde BK Häcken, som haft merparten av bollinnehavet i den första halvleken, fortsätta att sätta press på ett lågt Kristianstad.

­– Jag tror att det är Rubensson som driver upp och passar Wijk på kanten och det öppnas upp ett jättestort hål i deras backlinje. Jag tar en löpning och får bollen perfekt, det var bara att lägga in den, säger Anna Anvegård om sitt kvitteringsmål tio minuter in i den andra halvleken.

BK Häcken tryckte därefter på för ett ledningsmål. Men med ett Kristianstad som ständigt hotade med ett vasst omställningsspel såg matchen länge oviss ut – fram till den 91:a matchminuten.

Där och då damp bollen ner för Stine Larsen som tryckte ifrån bara för att strax därefter trycka till bollen som slank in i Kristianstadsmålvakten Loecks första stolpe.

– I halvlek pratade vi om att göra det svårt för dem och att få in bollen bakom deras backlinje och få mer fart på det. Andra halvleken får vi till ett bra tryck och vi krigar in i det sista. Vi får in ett mål och nu står jag med världens bästa känsla, säger Stine Larsen strax efter slutsignal.

 

Efter rafflande dramatik på Bravida Arena kunde BK Häcken således åka hem med en seger – och med en klar finalplats i Svenska Cupen, 2023.

– Den här typen av match är jätteskön att vinna och det är skönt att gå till final – det är trots allt svenska cupen vi tävlar i. Men, framför allt är det också skönt att kunna slå Kristianstad som är en av de favorittippade lagen i år i serien. Vi ser att vi är här för att göra upp om det i år, säger Robert Vilahamn.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved