Dam
2022-09-14 20:51:16
BK Häcken klara för Svenska Cupens gruppspel

Under onsdagskvällen spelade BK Häcken mot Jitex BK i Svenska Cupen. Kvalmatchen bjöd på många mål och slutade med en gulsvart 3–0–seger efter mål av Stine Larsen, Dora Zeller och Mille Gejl i första halvlek.

 

BK Häcken tog sig under onsdagskvällen till Åbyvallen där kvalmatchen till Svenska Cupens gruppspel väntade. Ett kyligt Åbyvallen bjöd på en stark första halvlek av BK Häcken. Dock var det hemmalaget som inledde bäst och hade matchens första farliga målchans redan efter någon minut. I den 21:a spelminuten kom Molly Johansson runt på kanten och avlossade ett skott som styrdes in av Stine Larsen. Målet gav BK Häcken ett lugn och man fick kontroll på matchen.

 

Fyra minuter efter ledningsmålet höll sig nyförvärvet Dora Zeller framme och 2–0 var ett faktum. 3–0 kom strax innan halvtidsvilan via Mille Gejl som var väldigt nöjd och glad över sin prestation idag.

– Jag tycker att jag har varit i bra form sedan jag kom tillbaka från sommarledigheten. Jag kom in och gjorde en bra match mot både Örebro och Umeå senast. Det handlar om att komma igång och hitta sitt flow, något som jag tycker att jag gjorde idag.


Huvudtränare Robert Vilahamn valde att rotera i startelvan idag med tanke på det tuffa spelschemat som väntar framöver.

– Vi går in i ett väldigt tufft spelschema nu med dubbla matcher, flera veckor i rad, och vi har en väldigt bra trupp så det kändes perfekt att låta de spelarna som inte spelade i förra matchen, få spela idag. Det är viktigt att vi håller igång hela truppen inför veckorna som kommer med tanke på matcherna mot Paris Saint-Germain och matcherna i OBOS Damallsvenskan. Jag vill ha igång alla spelare och jag vill att konkurrensen ska vara där samt hushålla med energin så att så många som möjligt håller sig fräscha framöver.

 

BK Häckens mål i första halvlek räckte för seger och laget är nu klara för Svenska Cupens gruppspel.

 

Se en längre intervju med målskytten Mille Gejl i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved