Dam
2022-10-31 22:00:00
BK Häcken har silverläge efter Anna Csikis hattrick

BK Häcken besegrade AIK med klara 7–1 under måndagskvällen. Anna Csiki levererade ett hattrick, Pauline Hammarlund gjorde två mål och Elin Rubensson och Emily Madril hittade rätt en gång vardera. Tack vare segern tog Bollklubben över andraplatsen, med en omgång kvar att spela. Anna Csiki var lycklig efteråt.

– Det är svårt att hitta orden. Det var fantastiskt. Min mamma är här. Det var perfekt, säger ungerskan.

 

AIK stod emot bra under de första 20 minuterna och hade dessutom två halvchanser framåt. Sedan tog BK Häcken tag i matchen ordentligt. I 23:e minuten stod Anna Csiki för en klassaktion där hon avancerade med bollen och sedan sköt in den vid högra stolpen. Det var BK Häckens första riktiga målchans i matchen och det small direkt! Två minuter senare fick Pauline Hammarlund ett friläge, men rullade bollen utanför. Bollklubben fortsatte att trycka på och det kändes som att ett andra mål hängde i luften. I stället kvitterade AIK genom Matilda Nildén efter en omställning i 29:e minuten. Två minuter senare skickade Anna Csiki in sitt andra mål för kvällen med ännu ett fint avslut. BK Häcken fortsatte att trycka på framåt och trots flera fina räddningar från Serina Backmark skulle ett tredje mål komma innan paus. Gulsvart fick straff efter en hands i 43:e minuten och Elin Rubensson var säker från elva meter. BK Häcken gick därmed till pausvila i en trygg 3–1-ledning.

 

Precis i början av andra halvlek stötte Pauline Hammarlund in 4–1 till BK Häcken och bara fem minuter senare gjorde hon sitt andra mål i matchen då hon skarvade in Elin Rubenssons skott. Emily Madril hoppade in i 83:e minuten och dunkade in 5–1 efter mindre än en minut på planen. Och innan matchen var över hann Anna Csiki skjuta in sitt tredje mål. Den finfina framspelningen stod inhopparen och allsvenska debutanten Aisha Masaka för. Hade inte Serina Backmark storspelat hade siffrorna kunnat vara ännu större.

– Det känns bra att vinna med 7–1. Det var en tuff första halvlek, där AIK gjorde det svårt för oss. Men vi fick in tre mål och hade ändå en god känsla i paus. Vi visste att AIK behövde gå för det i andra halvlek och att vi skulle få ytor. I andra var vi väldigt skickliga och gjorde fina mål. Det var inte bara att AIK föll ihop utan vi hade kvalité, säger Robert Vilahamn.

Han är glad över att Aisha Masaka fick göra en assist i debuten.
– Det var kul att se Aisha komma in och göra debut. Det känns bra i hjärtat att se henne så glad. Hon gjorde ett bra inhopp, säger Robert Vilahamn.

BK Häcken är nu uppe på andra plats i tabellen.
– Att komma tvåa ger en betydligt enklare väg in i Champions League, om man vill in dit, och det vill BK Häcken. Vi har satt oss i ett väldigt bra läge, säger huvudtränaren.

Anna Csiki var lyrisk efter sitt hattrick.
– Det är svårt att hitta orden. Det var fantastiskt. Vi gjorde vackra mål och jag är nöjd med mitt hattrick. Jag dubblerade mitt målskytte på en match. Nu behöver vi besegra Djurgården och ta silvret, säger 22-åringen och berättar mer om sina mål:

– Jag och Robert har pratat om att jag ska ta bollen och driva bollen framåt. Det gjorde jag vid första målet. Vid det andra så fick jag en vacker passning av Anna Sandberg och satte dit den. Vid tredje målet var det en kontring och Aisha Masaka gjorde en väldigt fin passning som jag kunde förvalta. Det var mitt första hattrick i Sverige men förhoppningsvis inte det sista, säger Anna Csiki glatt.
Hon är också nöjd över att närmare 600 fans kom till Bravida Arena i säsongens sista hemmamatch. En av dessa var hennes mamma.
– Det var bra tajming för ett hattrick då min mamma är här. Vi ska fira lite tillsammans i kväll. Efter matchen sade jag till henne att hon måste komma fler gånger, då kanske jag gör hattrick varje gång, skrattar Csiki.

Se hela intervjun med Anna Csiki i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved