Dam
2022-08-31 15:00:18
BK Häcken lånar amerikansk landslagsspelare

BK Häcken lånar in amerikanska U23-landslagsmittbacken Emily Madril över hösten. Hon kommer senast från spel för Florida State University.

– Jag pratade med Robert Vilahamn och Christian Lundström. De pratade om att det finns en vinnarkultur här. Att allt utom seger ses som ett misslyckande – och jag älskar det, säger Madril.

 

Emily Madril har tillhört Florida State University där hon representerat universitetet i 90 matcher. Hon har i dag ett avtal med National Women's Soccer League, den amerikanska högstaligan, där hon kommer att vara en del av draften i vinter.

– Jag spelade gymnasiefotboll och klubbfotboll tills jag var 17 år gammal. Sen åkte jag till Florida State University och där vann vi två nationella mästerskap. Jag tror att vi hade ett lyckosamt program och jag fick utvecklas till en bra mittback och växa till en ledare i laget. Jag lärde mig att vinna – eftersom vi gjorde det en del, säger hon.

 

Det är en fysisk, spelskicklig mittback som inte är rädd för att driva bollen framåt i plan som kommer in till BK Häcken, enligt Madril.

– Jag är väldigt atletisk och tycker om att ha bollen vid fötterna. Jag är en mittback som tycker att dribbla, att skapa anfall och att gå framåt. Uppbyggnadsfasen börjar ju från backlinjen och jag är bekväm med det, säger 23-åringen.

 

Hon är medveten om de höga kravställningarna som finns i klubben – vilka faktiskt var en bidragande orsak till att hon bestämde sig för att komma på lån till klubben.

–  Jag pratade med Robert Vilahamn och Christian Lundström. De pratade om att det finns en vinnarkultur här. Att allt utom seger ses som ett misslyckande – och jag älskar det! Jag vill vinna, jag spelar för att vinna. Jag tycker verkligen om att det de sade det.


Madril lånas in till laget för att stärka upp inför hösten som är fullspäckad med tajt matchande, enligt Christian Lundström, fotbollsansvarig elit dam i BK Häcken.

– En intressant spelare som är fysisk i kombination, spelskicklig och duktig på att ta fram boll. Sedan är tanken, i och med att det är ett lån, att stärka upp truppen inför slutspurten av Allsvenskan, Champions League-kval och ett möjligt Champions League-gruppspel, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved