Herr
2023-09-01 10:00:00
BK Häcken lånar Edward Chilufya

Edward Chilufya är klar för BK Häcken. Yttern ansluter på ett årslångt lån från danska FC Midtjylland.

– Det är en spelare med X-faktor, säger Martin Ericsson.

 

BK Häcken förstärker truppen inför det kommande gruppspelet i Europa och höstens allsvenska guldstrid på hemmaplan. Det när Edward Chilufya ansluter på lån från danska Midtjylland. Han väntas bli spelklar till återstarten efter landslagsuppehållet.

– Han har haft en lite tyngre period i Danmark men vi tror att han kan blomstra igen i vår miljö och att hans erfarenhet från såväl landslag som europeiskt spel kan tillföra truppen något inför höstens många viktiga matcher, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Den zambiske landslagsspelaren gjorde sig känd för den allsvenska publiken under sin tid i Djurgården, där han under sina fyra allsvenska säsonger stod för elva mål och sju assist på 62 matcher i seriespelet. 

– Chilufya är en spelare som vi känner väl till sedan hans tidigare sejour i Sverige. Det är en spelare som gör skillnad med sin speed – både med och utan boll. Det är viktigt för oss i såväl vårt presspel som i vårt offensiva spel, säger Martin Ericsson.

Edward Chilufya anslöt till FC Midtjylland för drygt ett och ett halvt år sedan och han har gjort sex mål och tre assist på 61 matcher för klubben.

– Det känns bra att ansluta till BK Häcken, det är en ynnest. Det är ett bra och välorganiserat lag som spelar i Europa och som vann Allsvenskan i fjol, säger han.

Edward Chilufya har noterats för åtta landskamper och ser fram emot det kommande Europa-spelet med Bollklubben.

– Det är en dröm som besannas. Alla drömmer om att spela matcher i Europa. Det är väldigt stort för alla och så även för mig, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved