Herr
2021-03-05 11:30:00
BK Häcken lånar Jack Lahne

BK Häcken har idag gjort klart med ett lån av 19-årige Jack Lahne. Den offensiva spelaren lånas in från franska Amiens.

 

Vindsnabbe Jack Lahne inledde sin fotbollskarriär i IF Brommapojkarna, där han fick göra sin tävlingsdebut redan som 16-åring 2017. Samma år blev han också uppflyttad till A-truppen och fick den sommaren göra sitt första mål i Superettan. Året därpå stod han för fyra mål i Allsvenskan, vilket drog till sig intresse både i Sverige och från utlandet. Han lånades ut till franska SC Amiens och efter bara två månader valde fransmännen att utnyttja den köpoption som fanns.

Karriären i Frankrike startade med en utlåning till AIK, för vilka han spelade nio allsvenska matcher. Därefter anslöt han till Amiens, men under fjolåret väntade ännu en allsvensk utlåning, denna gång till Örebro. Hos Närke-laget blev det tio allsvenska matcher innan han återigen återvände till Amiens, som nu huserar i Ligue 2.

Nu står det klart att Jack Lahnes nästa klubbadress blir BK Häcken. Lånet sträcker sig till sommaren.

– Jag är verkligen glad över att få komma till BK Häcken. Det är en bra klubb som spelar en anfallsinriktad fotboll, vilket passar mig perfekt. Jag hade ett bra samtal med Andreas (Alm) och han presenterade en bra plan för mig. Det har varit en hel del utlåningar nu men när jag hörde Andreas prata om allting här så kände jag att jag kan hjälpa Häcken och Häcken kan hjälpa mig, säger Lahne.

Jack Lahne har efter ett par tuffa, men lärorika, säsonger i både Frankrike och Sverige, kommit till BK Häcken för att göra skillnad.

–  Jag känner väl att jag inte kommit upp i den nivå jag vet att jag har men nu vill jag verkligen bevisa för mig själv och alla andra vad jag kan. Jag hoppas kunna bidra med många poäng under min tid här.

Sportchef Martin Ericsson:
– Vi kände att vi var lite för få spelare framåt och ville ha in någon som kan spela på flera positioner. I Jack får vi in en spelare med en väldig speed och han har egenskaper som kan förändra en matchbild. Han kommer med sina kvaliteter att spetsa till truppen och det känns bra att få in den här typen av spelare i BK Häcken. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved