Herr
2024-02-02 19:24:20
BK Häcken med förlust mot Tromsö efter två sena mål

BK Häcken såg ut att gå mot oavgjort – men efter två sena, insläppta mål förlorade Bollklubben till slut försäsongsmatchen mot Tromsö med 4–2.

 

Det var Tromsö som började bäst när man öppnade målprotokollet efter ett mål från Nordås. Men i matchens 42 minut tog sig Ali Youssef in mot straffområdet och avlossade ett skott som passerade Haugaard i Tromsö-målet.

I den andra halvleken tog Tromsö återigen ledningen efter att Yttergård Jensen gjort mål – men BK Häcken skulle hinna ifatt igen. Det efter att Julius Lindberg blivit nergjord i straffområdet.

– Det började på egen planhalva där jag tog med mig den förbi en ytterback som kom i press, då fick vi en bra spelvändning. Sen fick Pontus den ute brett, tog med den in och jag tog en löpning in i straffområdet. Där var det en bra pass av Pontus och så blev jag nedsparkad. Sen satte Srdjan den säkert, säger Julius Lindberg.

BK Häcken släppte därefter in två sena mål i den andra halvleken och matchen slutade 4–2 till norrmännen.

– Vi tar främst med oss första 20-25 i den andra halvleken. Där kommer vi in bra i presspelet, mycket av det vi har jobbat på under träningsveckan, säger Julius Lindberg.

Nästa match spelas mot Haugesund på tisdag, den sjätte februari. Även den matchen visas på BKH Play.

– Vi tar med oss intensiteten i presspelet. Sen ska vi jobba lite på att styra matchen mer själva, säger Julius Lindberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved