Herr
2023-09-01 09:41:11
BK Häcken säljer Ibrahim Sadiq

Ibrahim Sadiq skrev på för BK Häcken inför fjolårets säsong, och efter en succéartad tid på Hisingen säljs han till nederländska AZ Alkmaar. 

– Detta är inte ett hej då – det här är ett tack och på återseende, säger Ibrahim Sadiq.  

 

Ibrahim Sadiq blev officiellt klar för BK Häcken den 18 februari 2022. Yttern skrev då på ett avtal med Bollklubben över säsongen 2025. Efter att ha imponerat stort under guldåret 2022 var han högaktuell för en flytt redan i vintras, men han valde att stanna och har hittat ytterligare växlar i den gulsvarta tröjan under vårsäsongen i år.

 – Han är kanske allsvenskans bästa offensiva spelare just nu, han har en spets som vi inte så ofta ser i svensk fotboll. Ibra har långt ifrån haft en spikrak resa hos oss, men sedan hösten 2022 så tror jag det är få som missat hans framfart, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson. 

Sadiq står noterade för 8 mål på 8 matcher i Europa-kvalet och 5 mål på 10 matcher i Allsvenskan i år. Totalt blev det 36 mål och 11 assist på 56 matcher i den gulsvarta tröjan för 23-åringen. På ett och ett halvt år hann Sadiq med att vinna ett historiskt SM-guld, ett cupguld och att vara med i kvalet till Europa där BK Häcken tog sig till ett historiskt gruppspel. 

– Vi är glada över att vi har fått vara en del av hans fotbollsresa och vi önskar honom all lycka vidare i hans nya klubb, säger sportchef Martin Ericsson. 

 

Ibrahim Sadiq lämnar nu för nederländska AZ Alkmaar, som kom på en fjärdeplats i Eredivisie säsongen 2022/2023. Han är tacksam för sin tid i BK Häcken, som kommit att bli som hans andra hem.

– Det är känslosamt för mig att lämna. Jag vill rikta ett stort tack till alla supportrarna. Det var svårt för mig i början, men de stod bakom mig och hjälpte mig att få tillbaka mitt självförtroende. De har alltid motiverat mig och funnits där för laget och det har jag verkligen uppskattat. Tack till alla som arbetar för klubben, varje gång jag kliver upp på kontoret möts jag av ett leende och jag har verkligen uppskattat hur de tagit emot mig med öppna armar. Jag vill också självklart tacka mina lagkamrater. De har blivit min familj, mitt hem och jag älskar dem väldigt mycket. Jag vill också tacka alla i ledarstaben, som gjort det här möjligt. Sist vill jag också skicka ett tack till damlaget. För mig är de en del av familjen och de har också spelat en roll i min utveckling i BK Häcken, säger Sadiq.


Se några av Ibrahim Sadiqs mål i den gulsvarta tröjan i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved