Herr
2023-01-20 16:15:00
BK Häcken säljer Jeremejeff till Panathinaikos

Alexander Jeremejeff lämnar BK Häcken. Han säljs till grekiska Panathinaikos. 

– Det är alltid en splittrad känsla att sälja en så framträdande spelare som Alex, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

 

Skytteligavinnaren i Allsvenskan 2022, Alexander Jeremejeff, lämnar BK Häcken. Han säljs till grekiska Panathinaikos.

–Vi gjorde ett val under sommaren att behålla Alex för att ge oss chansen att gå för guldet, med vetskapen att den ekonomiska uppsidan var betydligt större under sommaren än idag. Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr, säger Martin Ericsson.

29-åringen är var inne i sin tredje vända i BK Häcken. I fjol öppnade han säsongen med ett hattrick i hemmapremiären mot AIK. Totalt noterades han för 22 mål på 27 spelade matcher. Alexander Jeremejeff har spelat 172 matcher för Bollklubben, på vilka han gjort 80 mål och 21 assist. 

Jeremejeff ryktades bort redan i somras, men valde då att vara kvar i klubben resten av året med förhoppningen om att vinna skytteligan och Allsvenskan – vilket han gjorde. 

– Det var en speciell situation i somras men jag är glad över att jag stannade kvar och att laget kunde ta det hela vägen och vinna det efterlängtade guldet. Nu känns det som rätt läge att ta klivet vidare och jag ser fram emot möjligheten att ta det till nästa nivå i Panathinaikos, säger Alexander Jeremejeff.

                                                                                                          

Vi på BK Häcken önskar dig ett stort lycka till Jerre – på återseende! 

 

Det kommer att komma en längre intervju med Jeremejeff i framtiden.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved