BK Häcken skriver flerårskontrakt med Momodou Sonko - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-05-13 11:00:00
BK Häcken skriver flerårskontrakt med Momodou Sonko

Momodou ”Momo” Sonko gjorde sitt första A-lagsmål under försäsongen och har sedan dess visat framfötterna i akademin. Han belönas nu med ett flerårskontrakt med BK Häcken.

– ”Momo” är en spelare med stor potential som redan fått känna på A-lagsmiljön och vi är väldigt glada att vi kommit överens om ett treårigt avtal, vilket ger oss ett lugn att fokusera på ”Momos” fortsatta utveckling, säger sportchef Martin Ericsson

 

17-åriga Sonko kom till BK Häcken från Västra Frölunda inför säsongen 2020 och har tagit stora kliv i sin utveckling samt varit en tongivande spelare i både P17- och P19-laget. Sonko har gjort sex matcher för det svenska P17-landslaget och spås en lysande framtid. Hans nya kontrakt sträcker sig fram till sommaren 2025.

– Det betyder mycket att de visar förtroende för mig vilket ger ännu mer självförtroende och motivation till att vilja utvecklas ännu mer och sträva efter mina mål. Jag vill bli så bra som möjligt och har som mål att slå mig in i laget och spela allsvensk fotboll. Jag ser fram emot dessa kommande år, säger Momodou Sonko. 

 

Sportchef Martin Ericsson:

– ”Momo” fortsätter som P19-spelare under den närmsta framtiden, men en uppflyttning till A-laget ligger i pipeline och handlar mest om när timingen är bäst lämpad.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.