Herr
2023-04-13 14:00:00
Jansson och Axede flyttas upp till herrlaget – klara för tre år

BK Häcken-talangerna Sigge Jansson och Charlie Axede flyttas upp till herrlaget. Bägge har skrivit på till och med säsongen 2025.

– Det är alltid en god känsla att skriva A-lagskontrakt med våra talanger och en viktig del i vår utveckling som klubb, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

 

Sigge Jansson och Charlie Axede är båda produkter från BK Häckens akademi och var med och vann ligacupen med P19 i fjol.

– Sigge och Charlie är två spelare med trygga personligheter som haft en stark utveckling det senaste året. Sigge har med sin smartness och spelskicklighet potentialen att bli en spelfördelare på hög nivå. Charlie har redan en stark fysik blandat med en god teknik, vilka båda är egenskaper som vi värderar högt hos våra centrala försvarare. Det ska bli spännande att följa utvecklingen hos dem båda framöver, säger Martin Ericsson.

 

De bägge har spelat och tränat med BK Häckens seniorlag under försäsongen. Sigge Jansson står registrerad på tre matcher under försäsongen och gjorde dessutom en träningsmatch redan i fjol.

– Det är det här som har varit målet under min korta fotbollskarriär. När man kom till BK Häcken var det det här som stod på listan, säger han.

Charlie Axede har hittills fått hoppa in i två träningsmatcher med herrlaget i år.

– Det är en väldigt utvecklande miljö att vara i. Man känner att man utvecklar sig själv för varje dag man tränar. Det har varit extremt lärorikt att vara med och nu skriva på ett kontrakt. Jag ser fram emot att utvecklas ännu mer, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved