Flickakademi
2023-07-14 15:58:00
BK Häcken-spelare i huvudrollen i Forever

Förra veckan hade ungdomsfilmen Forever premiär. Huvudrollerna spelas av BK Häckens F17-spelare Judith Sigfridsson och Flutra Cela - och de har fått positiva reaktioner.

Judith Sigfridsson och Flutra Cela spelar rollerna som bästa vännerna och tillika fotbollsspelarna Kia och Mila. Filmen hade premiär förra veckan.
– Jag har fått väldigt bra reaktioner. Folk har skrivit till mig att de inte trodde att filmen skulle vara så bra. Det gör mig jätteglad, säger Flutra Cela.
– Det är många som är imponerade och tycker att vi är duktiga skådespelare och gillar filmen. Många av mina vänner har börjat gråta. I går träffade jag en kille som gråtit två gånger och han har nästan aldrig gråtit när han kollat på film, säger Judith Sigfridsson.

De hade väldigt roligt under inspelningen. Judith och Flutra bodde på hotell och spelade in filmen i framförallt Uddevalla och Göteborg.
– Vi fick lära känna nya människor hela tiden. Det var något jag inte hade förväntat mig. Det var som en ny värld. Det är skönt att få uppleva den nu. Det är verkligen inget vanligt jobb, säger Flutra med ett skratt.
Judith vittnar om en härlig stämning.
– Hela inspelningsteamet blev som en familj, säger hon.

Båda fick rollerna av en slump. Flutra blev tillfrågad om att gå på castning när filmteamet besökte olika klubbar och Judith fick frågan när hon földe med en kompis som skulle provspela för en av rollerna i filmen. Innan filminspelningen kände inte tjejerna varandra. Nu är de bästa kompisar, precis som Mila och Kia i Forever.
– Vi var med varandra dag in och dag ut. Nu när jag spelar för BK Häcken är vi med varandra mycket, säger Flutra.
– Vi har absolut kommit varandra närmare. Det är väldigt kul att spela ihop, säger Judith.

Filmen handlar inte bara om fotboll utan minst lika mycket om andra saker.
– Filmen får fram allt. Den handlar om vänskap och familjen, hur svårt man kan ha det och att livet inte är perfekt, säger Flutra.
Judith fyller i:
– Mycket handlar om att våga tro på sin dröm och köra men filmen tar in många delar och många kan känna igen sig. Filmen blev mycket bättre än jag trodde.
De älskar att representera BK Häcken. Båda ger klubben tio av tio i betyg.
– De satsar verkligen på och höjer damfotbollen. Vi får väldigt bra möjligheter här. Det gör oss väldigt glada, säger duon.
Judith och Flutra utesluter inte fler skådespelarroller, men nu är det fokus på fotbollen. Båda drömmer om att spela i landslaget.
– Vi vill spela i Damallsvenskan med BK Häcken och sedan ut i Europa, säger dem.

Se hela intervjun med Judith Sigfridsson och Flutra Cela i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved