Dam
2022-05-16 22:22:46
BK Häcken tog tre nya poäng

BK Häcken tog under måndagen tre viktiga poäng när IFK Kalmar besegrades med 3–1 hemma på Bravida Arena. Stine Larsen, Lotta Ökvist och Mille Gejl Jensen hamnade alla i målprotokollet och såg till att Bollklubben fortsätter jakten på förstaplatsen i OBOS Damallsvenskan.

Huvudtränare Robert Vilahamn valde att rotera i startelvan och vi fick se Jackie Burns och Elma Junttila Nelhage starta i OBOS Damallsvenskan för första gången i år. BK Häcken började matchen starkt och satte hög press på IFK Kalmar som lyckades hantera det på ett bra sätt. Gästerna var inte sämre och rörde om rejält i BK Häckens defensiv. På en snabb omställning lyckades gästerna ta ledningen med 1–0 i den 23:e minuten via Alyssa Mae Walker. Tung start för BK Häcken. Laget tog sig samman och lyckades få till en kvittering via Stine Larsen strax innan halvtidsvilan. Gulsvart hann även med ett dubbelbyte innan paus, Elma Junttila Nelhage ersattes av Lotta Ökvist och Anna Csiki ersattes av Marika Bergman Lundin.

– Jag tycker att IFK Kalmar tar ledningen helt rättvist. Sedan är vi skickliga på några saker och lyckas få till kvitteringen trots att vi gör vår sämsta halvlek någonsin, säger huvudtränare Robert Vilahamn.

I andra halvlek kom BK Häcken ut med mer energi och femton minuter in i andra halvlek tog BK Häcken ledningen med 2–1 via Lotta Ökvist. Hennes första mål för säsongen. Tre minuter senare såg Mille Gejl Jensen till att göra 3–1 vilket också blev slutresultatet och BK Häcken tog tre viktiga poäng i jakten på förstaplatsen i OBOS Damallsvenskan.

– Det var otroligt skönt och det visar också styrkan i vårt lag. Vi gör inte vår bästa match och vi är inte nöjda men vi tar tre poäng och det är det som betyder något, säger Lotta Ökvist efter matchen.

I slutminuterna av matchen fick Filippa Curmark utgå på grund av huvudskada.

– Vi utesluter inte hjärnskakning och kommer därför att undersöka henne vidare under morgondagen, säger lagets läkare Sadesh Balasingam.

Se en längre intervju med Lotta Ökvist i spelaren ovan och se kvällens presskonferens HÄR