Herr
2022-10-09 21:59:24
BK Häcken upp i serieledning

Det var en tuff match på Tele2 Arena i Stockholm när BK Häcken gästade Djurgårdens IF. Men ett mål från Lars Olden Larsen avgjorde toppmatchen och tar BK Häcken upp i serieledning.

– Jag tänker att vi ska fortsätta spela som vi har gjort, spela BK Häcken-fotboll och tänka på nästa match, säger matchvinnaren.

 

Lars Olden Larsen gjorde matchens enda mål när BK Häcken bortaslog toppkonkurrenten, och tidigare serieledaren, Djurgårdens IF.

Men, det var inte hans första målchans. Han hade dessförinnan två jättechanser. Ett friläge där hans avslut från nära håll räddades av Djurgårdens målvakt, Widell Zetterström. Därefter fick han ytterligare ett läge där han stötte bollen, bara några meter från målet – men även där var Widell Zetterström i vägen.

– Man börjar ju tänka när man missar de två lägena, så det är lite mental styrka att komma tillbaka och göra mål. Jag tänker inte skryta och säga att det bara är mitt mål, det var ju en jättefin passning av Ibrahim Sadiq och Jeremejeff tar mycket uppmärksamhet i boxen. Men, det var en jätteskön känsla, säger dagens målskytt innan han beskriver sitt mål:

– Jag kommer på bakre stolpen, jag ser att Ibrahim kanske slår ett inlägg. Då hade jag sagt till mig själv innan matchen att ”där ska jag vara”. Det hände i dag, det var jag och så fick jag satt ett mål och fick fira tillsammans med laget.

 

Målet innebär att BK Häcken går upp som ensam serieledare. Nästa vecka spelar BK Häcken hemma mot GIF Sundsvall – Djurgården ställs inför ett derby mot AIK.

– Det var lite av en sexpoängsmatch, men man tänker redan på nästa match. Jag tänker att vi ska fortsätta spela som vi har gjort, spela BK Häcken-fotboll och tänka på nästa match. VI har ledat serien länge, så det är vi vana vid.

För Lars Olden Larsen var det en förlösande match – på många sätt.

– Det är lite lättande, det är frustration som får komma ut. Det har varit ett tufft år. Jag kom från Ryssland och fick en bra chans i BK Häcken, men jag har varit en del skadad under tiden jag har varit här. Jag hoppas att resten av säsongen kan vara lite som i dag, att jag får visa framfötterna.

Samtidigt som han varit en del på läktaren har han varit mycket med supportrarna. Nu stämmer han in i kören som hyllar BK Häcken-supportrarna, där 224 i dag tagit sig till borta stå.

– Jag har varit en del på läktaren när jag blev skadad och lärde känna många supportrar. Jag tycker att det är en jättefin klubb och det går i rätt riktning med många supportrar. Att se bortasektionen helt full i dag, det värmer ett BK Häcken-hjärta. Jag tycker att de ska komma på varje match nu, ta med sina barn, sina respektive så får vi ett bra slut på säsongen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved