Dam
2024-07-28 13:00:00
BK Häcken värvar Alva Selerud från AS Roma

Alva Selerud är klar för BK Häcken. Hon värvas från AS Roma och hennes avtal med Bollklubben sträcker sig över säsongen 2026.

 

Alva Selerud inledde karriären hos IFK Norrköping innan hon tog steget till Linköping FC, 2017. Hon tillhörde östgötaklubben i fem år innan hon gick till italienska AS Roma. 

– Alva är en vänsterspelare som det senaste året spelat vänsterback och med sin otroliga målmedvetenhet har hon redan lyckats få det att se ut som om hon inte har gjort något annat. Alva passar in i sättet som vi spelar med väldigt offensiva ytterbackar. Hon har en bra fysik och en passningsfot med vänstern som håller högsta klass, det är en passningsfot som kommer att ge oss många mål framåt, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

I höstas blev hon utlånad tillbaka till Linköping FC. Där spelade hon fram till den näst sista omgången innan sommaruppehållet. I årets upplaga av OBOS Damallsvenskan har Alva Selerud spelat 13 matcher, på vilka hon stått för ett mål och en assist. 

– Jag skulle säga att jag är en väldigt offensiv wingback, vänsterback eller vänsterytter, det beror lite på. Jag gillar att utmana en-mot-en och framför allt slå mycket inlägg och försöka komma med snabbhet på sidan, säger hon.

I landslagssammanhang spelar Alva Selerud för det svenska U23-landslaget, där har hon spelat 22 matcher.

– Häckenspelarna där har pratat väldigt bra om klubben och de har berättat om hur de har utvecklats och om hur de trivs. Det har så klart har en stor del i att jag sitter här i dag, säger Alva Selerud.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved