Herr
2024-01-31 20:00:00
BK Häcken värvar Andreas Linde

BK Häcken har gjort klart med den 30-årige målvakten Andreas Linde. Han kommer närmast från Greuther Fürth i tyska 2. Bundesliga. Kontraktet är skrivet på tre år. 

 

Andreas Linde startade sin fotbollskarriär i Rydebäcks IF för att sedan ansluta till Helsingborgs IF där han spelade fram till 2015. Därifrån gick han till Molde FK där han blev kvar över sju säsonger och var bland annat med och vann den norska högstaligan.

– I Andreas får vi en skicklig målvakt med stor erfarenhet som vi är glada att vi lyckats knyta till oss. Det är en mångsidig målvakt som har bevisat sig på högsta skandinaviska nivå och som ger oss ytterligare spets på positionen. Det känns spännande att kunna ställa upp en så stark målvaktsuppsättning in i den nya säsongen, säger BK Häckens sportchef, Martin Ericsson.

Inför säsongen 2022 gick han till tyska Greuther Fürth som då låg i Bundesliga. Greuther Fürth åkte ut ur Bundesliga samma säsong och spelar den här säsongen i den tyska andradivisionen. Totalt blev det 43 matcher i den tyska klubben.

– Jag har följt BK Häcken de senaste åren. Det var ju nästan tio år sedan jag lämnade Sverige. Men jag har kikat lite utifrån också så det ska bli spännande att sätta i gång, säger Andreas Linde.

Linde har under åren även representerat ungdomslandslagen men även A-landslaget där han bland annat var med under Nations League samlingarna under 2022.

 – Mina förväntningar är att vi ska fortsätta att ta steg och BK Häcken är en utvecklande klubb. Vi ska sikta högt och ligga i toppen, det är den målsättningen vi har.


Se en längre intervju med Andreas Linde i spelaren ovan. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved