Dam
2024-07-27 11:00:00
BK Häcken värvar från Juventus

Paulina Nyström ansluter till BK Häcken. Hon värvas in från italienska Juventus.

– Vi ser det som att vi spänner musklerna inför hösten, säger Christian Lundström.

 

Paulina Nyström anslöt till Juventus i januari i fjol från Eskilstuna United. Där har hon nu spelat i ett och ett halvt år. Det nya avtalet med BK Häcken sträcker sig över säsongen 2027.

– Det är en mycket skicklig spelare vi får in. Hon har mycket god fysik men är även väldigt skicklig med boll, både rättvänd och felvänd. Vi får in en spelare som är mångsidig och som vi kan använda på flera olika positioner. Samtidigt får vi in ännu mer internationell rutin i vår befintliga spelartrupp, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.


 I landslagssammanhang huserar Paulina Nyström i U23-landslaget. Där har hon stått för nio mål på 25 matcher.

– Jag älskar fotboll och jag älskar att vinna. Jag är en person som tycker det är kul med utveckling och det är också någonting som BK Häcken står för, säger nyförvärvet.

I Juventus har den 23-åriga anfallaren etablerat sig som anfallare, en så kallad klassisk nia. I BK Häcken är hon tänkt att kunna spela på alla fyra offensiva positioner.

– BK Häcken är en väldigt professionell förening och det är någonting som verkligen har stärkts sedan jag kom hit och fått se mer av klubben. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Paulina Nyström.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved