BK Häcken värvar från Norge - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-12-23 11:00:00
BK Häcken värvar från Norge

BK Häcken bygger vidare på truppen inför 2022. Klubben har gjort klart med den norska högerbacken Tomas Totland. Kontraktet är skrivet på fyra år.

– Det är en klubb som vill uppåt och framåt, säger 22-åringen.

 

I går stod det klart att det inte blir någon fortsättning för Godswill Ekpolo i BK Häcken, utan att han lämnar klubben när kontraktet går ut vid årsskiftet. Nu är ersättaren klar, då BK Häcken är överens med Tromsö om ett köp av högerbacken Tomas Totland.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats knyta till oss en av de mest spännande spelarna i den norska ligan i år. En bra offensiv ytterback som de senaste två åren stått för många poäng i de högsta serierna. Tomas är en klok fotbollsspelare trots sin unga ålder och vi tror att hans spelstil kommer att passa väldigt bra in med vår offensiva profil, säger sportchef Martin Ericsson.

Tomas Totland stod för fem mål och tre assist i nyuppflyttade Tromsö, 2021. Året före slutade han på sex mål och fyra assist i Sogndal i andradivisionen och han ser fram emot att kunna bidra offensivt även i BK Häcken och Allsvenskan.

– Jag är en back, eller wingback, och spelade lite mittfältare tidigt i min karriär. Jag gillar att ha bollen och vara med upp offensivt – jag gillar att vara involverad i spelet, säger Totland.

Han ser fram emot att starta upp träningen med laget den 10 januari och är övertygad om att BK Häcken kommer studsa tillbaka efter fjolårets besvikelse i Allsvenskan.

– Jag hade ett bra samtal med Per-Mathias (Högmo), som jag har hört massa gott om från folk uppe i Tromsö och jag fick ett väldigt gott intryck av BK Häcken och Göteborg som stad. Jag vill vara med och hjälpa laget att ta medaljer, det ser jag som fullt möjligt.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.