Dam
2022-03-11 16:00:00
BK Häcken värvar Jacqueline Burns

BK Häcken har gjort klart med 25-åriga målvakten Jacqueline Burns. Den nordirländska landslagsmålvakten ansluter som bosman och kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

 

Den 173 centimeter långa målvakten är född i Cookstown på Nordirland och har tidigare spelat collagefotboll i USA för Carson–Newman Eagles. Hon har också spenderat en säsong hos isländska IBV. Hon kommer senast från Belfast-klubben Glentoran, som i fjol tog hem Women’s Premiership på Nordirland. Burns är också landslagsmålvakt för Nordirland.

 

Jacqueline Burns ansluter till laget direkt och ser framemot ett nytt kapitel i sin karriär.

– Jag är verkligen jätteglad över att vara här och för mig är det här en stor möjlighet i min karriär. Sverige är ett av de största länderna inom damfotbollen och jag tror inte det finns något bättre ställe än här för mig att utvecklas. Hela övergången gick jättefort och jag är glad över att bli en del av så stor klubb som BK Häcken, säger Burns.  

 

Sportchef Martin Ericsson om BK Häckens senaste nyförvärv:

– Med tanke på Loes Geurts graviditet så har vi tittat på en ersättare som håller samma nivå som Jennifer Falk och Geurts. Det har varit en tuff uppgift men vi är glada över att ha gjort klart med Burns. Hon är en modig målvakt som är bra med fötterna, vilket gör att hon kan bli en viktig del i lagets speluppbyggnad. Hon är också stor och stark, har en bra räckvidd och är skicklig i luften. Det ska bli kul att se hennes fortsatta utveckling här i BK Häcken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved