Herr
2023-03-23 10:00:00
BK Häcken värvar landslagsmeriterad anfallare

Ola Kamara är klar för BK Häcken. Den landslagsmeriterade norske anfallaren skriver på för två år.

 

Ola Kamara lämnade MLS-klubben DC United vid årsskiftet och har stått utan kontrakt sedan dess – men nu är han alltså officiellt klar för BK Häcken.

– Det känns otroligt bra att vi har lyckats komma i mål med Ola. Han har en gedigen bakgrund med ett starkt målsnitt över tid. Det är en dynamisk anfallare som är ödmjuk i försvarsspelet och smart i boxen vilket passar bra in i vår profil. Vi tror även att hans erfarenhet kompletterar våra relativt unga anfallare på ett bra sätt, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

 

33-åringen debuterade i norska Eliteserien med Stabaek men fick sitt genombrott i Strömsgodset där han stod för 34 mål på 100 matcher. Därefter har han spelat i österrikiska SV Reid, tyska klassikerklubben 1860 München, ytterligare en sejour i Strömsgodset, Austria Wien och Molde innan karriären förde honom över Atlanten. I MLS har han representerat Columbus Crew, LA Galaxy och DC United med en kort sejour i Shenzhen, Kina, däremellan.

– Jag hoppas att man kan bidra till de yngre spelarna med rutinen och så hoppas jag på att göra mål. Det är ju det jag lever på. Sen hoppas jag att man kan vara med på ett europaäventyr, hur det nu blir. Det är ju någonting som triggar lite, där man har lust med Europa League eller helst Champions League, säger Kamara.

Med 17 landskamper och sju mål för det norska landslaget är spelaren väl bekant med BK Häckens huvudtränare Per-Mathias Högmo. 33-åringen kallades till det norska landslaget i samband med att Per-Mathias Högmo tog över som förbundskapten 2013 och gjorde sin senaste landskamp 2019.

– När det här blev en möjlighet tog jag ett snack med honom och han lade fram hela projektet och att jag passar väldigt bra in i det. Jag känner honom och de runt honom i teamet. Det kändes väldigt familjärt med en gång och det kändes bra efter att vi pratat om det, säger Ola Kamara.


Se en längre intervju med Ola Kamara i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved